Menu English

Wonen met vakantiegevoel. Leg jij de lat voor deze duurzame woonwijk nóg hoger?

Beschikbaar voor studenten van alle opleidingen IGO

Wonen met vakantiegevoel, dat wil toch iedereen! Het nieuwbouwproject Happy Days in Zoetermeer wordt een bijzondere woonwijk waarbij het vakantiegevoel centraal staat. Thema’s als geluk, avontuur, groen en ontmoeten zijn belangrijke elementen die kenmerkend zijn voor deze gebiedsontwikkeling bestaande uit in totaal 165 woningen. 

De locatie waar Happy Days komt is omringd door het vele groen. Dit was aanleiding voor de ontwerpers om hier een bijzonder duurzame woonwijk te ontwerpen zodat het groene karakter van de plek wordt versterkt. Het project Happy Days is dan ook veel meer dan een woonwijk. Hier komt men te wonen in een natuurinclusief landschap dat ontworpen is voor mens, plant én dier. De mensen die hier gaan wonen zijn dan ook heel enthousiast en voelen zich juist aangesproken door deze woonwijk die duidelijk anders-dan-anders is. 

Word jij blij van een duurzame omgeving en wil je een steentje bijdragen aan een betere wereld? Dan kan je in deze casus laten zien hoe jij de lat nóg hoger legt voor dit project! Op dit moment worden de eengezinswoningen al gebouwd. Voor het appartementengebouw in de laatste fase zijn de plannen nog in de maak. Aan jullie studenten is de vraag om de eengezinswoningen of het toekomstige appartementengebouw goed onder de loep te nemen en dit naar eigen inzicht helemaal volgens de hoogste duurzaamheidsambities te ontwerpen. Denk daarbij aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord en vooral volgens jouw kennis en interesse. Wil je bijvoorbeeld bouwen in hout, werken met duurzame installaties, of de gebouwen circulair ontwerpen? De uitdaging is aan jou! 

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Mark van Zijp 

Docent: Rudolf Juliet

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen