Menu English

OV-hubs voor passagiers en goederen? Kansen voor Rotterdam

Beschikbaar voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoedkunde

Zorg jij voor integratie van de twee ecosystemen passagiers en goederen?

Door enerzijds de schaarste aan ruimte in de binnenstad van Rotterdam, maar anderzijds ook beperkende verkeersmaatregelen (denk aan de versmalling van de Coolsingel van 4- naar 2-baans) zien we dat de logistieke stromen binnen de stad in de verdrukking gaan komen. Een van de oplossingen hiervoor is het oprichten van een stadshub. Echter in de praktijk is het vinden van een goede locatie hiervoor vaak nog lastig. Voor dit project ga jij met dit vraagstuk aan de slag en help je de opdrachtgever bij het uitwerken van een geschikte OV-locatie in Rotterdam voor integratie van beide vervoerstromen. Hiervoor maak je een aantrekkelijke visualisatie van hoe de betreffende OV-locatie er volgens jouw team uit komt te zien en overtuig je daarmee de opdrachtgever van jullie idee.

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Dr. Ron van Duin

Docent: Marco van Es

 

 

Tegenwoordig zien we dat het onderzoek zich steeds meer gaat richten op een integratie van personen en goederenvervoer om deze, voorheen gescheiden, ecosystemen meer met elkaar te gaan verbinden. Het vraagstuk richt zich op welke OV-locaties in Rotterdam we zien als mogelijkheid om deze te integreren en hoe we dat kunnen doen. Breng jij dit in kaart voor stakeholders zoals de Gemeente Rotterdam, logistieke dienstverleners en vastgoed beheerders? Wat zijn de kansen? En waar liggen nog beperkingen?  

Tijdens het project krijg je ondersteuning van experts uit het werkveld en kun je gebruik maken van de expertise van de opdrachtgever. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen