Menu English

Multifunctioneel maken van zwakke daken

Beschikbaar voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoedkunde en Watermanagement

Rotterdam staat de komende decennia voor verschillende uitdagingen om de stad leefbaar en veerkrachtig te houden. Energietransitie, klimaatadaptatie, stadsnatuur en sociale opgaven vragen in steeds grotere mate ruimte in de stad. Het benutten van het ruim 18 km2 grote areaal aan platte daken biedt daarvoor letterlijk de ruimte. Met het Programma Multifunctionele Daken richt de gemeente zich op deze opgave. 

Er zijn veel daken die weinig extra draagvermogen hebben, terwijl we vaak wel forse (duurzaamheids)pakketten op die daken kwijt zouden willen. Denk daarbij o.a. aan het bufferen van water. Het is wenselijk innovatieve, slimme en haalbare oplossingen voor dit probleem te creëren.   

In deze opdracht ontwikkel je met studenten uit verschillende disciplines aan innovaties om een groot deel van het onbenutte dakoppervlak van Rotterdam beter te benutten, door het mogelijk maken van hogere belastingen, door het beter verdelen van belastingen of het slimmer combineren van dakfuncties 

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Paul van Roosmalen

Docenten: Remko Siemerink en Ingeborg Heezen

Beeld: Gemeente Rotterdam

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen