Menu English

Inrichting van de openbare ruimte rondom de Tweelingenstraat/ Stierstraat in de wijk Sterrenburg

Beschikbaar voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoedkunde

Woningcorporatie Trivire en de Gemeente Dordrecht willen samen optrekken in de inrichting van de openbare ruimte rondom de Tweelingenstraat/ Stierstraat in de wijk Sterrenburg. Uitgangspunt is een gezamenlijke aanpak van de ruimte tussen de woningen, van gevel tot gevel. Niet de eigendomsgrenzen zijn leidend, maar het zo optimaal mogelijk inrichten van deze ruimte. Alle aandacht is er voor de thema's van Groenblauwe stadin een klimaatadaptieve en integrale buurtgerichte aanpak Partijen zorgen gezamenlijk voor een regen- en hittebestendige buurt (door toevoegen van groen en water), het versterken van de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving die uitnodigt tot ontmoeten, spelen en bewegen.  

Nagedacht moet worden over:  

  • Hoe kunnen we de fysieke, sociale en maatschappelijke aanpak optimaal samen laten komen? 

  • Hoe kunnen we bewonersparticipatie een plek geven in dit traject? 

  • Hoe geven we het beheer van de openbare ruimte vorm als de uitvoeringsfase is afgerond 

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Edwin Boekee (CareerBoost), Peter van der Linden (gemeente Dordrecht), Wieteke Hassing en Stefan de Kriek (Trivire) 

Docent: Sjoukje van der Velde

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen