Menu English

Hofkwartier Dordrecht, Kloostertuin en Placemaking

Beschikbaar voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoedkunde
Het project 'Hofkwartier Dordrecht, Kloostertuin en Placemaking' bestaat uit twee vraagstukken:

 

Beeldenpark Kloostertuin
Middenin het culturele hart van Dordrecht, Het Hofkwartier, is de Kloostertuin, een binnenplaats bereikbaar via diverse poortjes en voetgangerspaadjes wat een belangrijke verbinding vormt voor de verschillende gebruikers van het gebied. Zou het mogelijk zijm om toegang tot de tuin ‘s avonds af te sluiten om een beeldenpark in de Kloostertuin te vestigen? Hoe zou dit mogelijk zijn en hoe bevordert dit het gebruikt van de Kloostertuin en zorgt voor meer verbinding tussen de verschillende culturele Instellingen in het Hofkwartier.

Placemaking in het Hofkwartier
In het culturele hart van Dordrecht, Het Hofkwartier, hebben grote culturele instellingen de handen ineen geslagen om gezamenlijk te onderzoeken hoe het gebied een upgrade zou kunnen krijgen om de verschillende bezoekers en bewoners nog meer uit het gebied te laten halen. Welke concepten kunnen bijdragen aan het vergroten van bezoekersstromen en het verlengen van de bezoekduur?

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Tjarco van Raalte

Docent: Marleen Ellen Vervoort

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen