Menu English

Het park is de stad

Beschikbaar voor studenten van alle opleidingen IGO

Reinventingthe park, dat gaan jullie doen tijdens deze challenge: het parkals wezenlijk onderdeel van de stad herontdekken. Parken zijn van cruciaal belang voor de stad. Parken dragen bij aan klimaatadaptatie, én hebben impact op het (sociale) welzijn van de bezoekers.  

Alhoewel de functie van ‘het park de laatste jaren drastisch is veranderd, is de vorm daarvan niet mee ontwikkeld. In Rotterdam zijn parken geïsoleerd. Het zijn ‘groene’ eilandjes binnen de gebouwde omgeving waar je naartoe gaat voor je wandeling, je rust en tegenwoordig ook je evenement 

Met jullie ideeën gaan we de gebouwde omgeving veranderen! Het park van de toekomst begint wanneer je de voordeur uitloopt en eindigt daar ook weer. Natuur is geen toevoeging waar je op je vrije dag naartoe gaat, natuur is de stad. Een aaneenschakeling van biodiversiteit dat voor verbinding zorgt.Help jij mee om de parkstad van morgen te ontwerpen?!  

Contactpersonen

Praktijkbegeleider: Gina Kranendonk

Docenten: Wilma Kingma en Lahousina Madar

 

Parken zijn van cruciaal belang voor de leefbaarheid van de stad. Daarnaast dragen ze bij aan klimaatadaptatie door vermindering van het urban heat island effect en waterinfiltratie en berging. Ontspannen in het park is van levensbelang voor de inwoners van de stad. Welke ideeën heb jij om het om te draaien? Geen parken in een stad maar een stad in het park… 

Ga mee op ontdekkingstocht in de parken van Rotterdam en analyseer, wordt geïnspireerd en innoveer. 

Beeld: Gemeente Rotterdam

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen