Menu English

Alternatieve invulling voor het gebied waar een nieuw Feyenoord stadion gepland was

Beschikbaar voor studenten van alle opleidingen IGO

Door deelname aan deze multidisciplinairy challenge in ‘Feyenoord City’ lever je met jouw team een waardevolle bijdrage aan de stad van morgen! Feyenoord City is een grootschalige gebiedsontwikkeling op Rotterdam-Zuid. Het bestaat uit verschillende deelgebieden en functies die elkaar versterken, denk aan woningbouw, recreatie en sporten, getijdennatuur, een diversiteit aan winkels, buurtfuncties, urban sports en horeca. In een van de deelgebieden was een nieuw Feyenoord stadion gepland. Omdat de stekker uit dit plan is getrokken, wordt nu hard gewerkt aan een alternatieve invulling. De gemeente Rotterdam vraagt studenten hiervoor een ontwerp/plan te bedenken, rekening houdend met maatschappelijke onderwerpen die binnen verschillende IGO-opleidingen aan bod komen: woningbouw, getijdenpark Feyenoord (eiland), klimaatadaptatie, sociale cohesie, circulair, energietransitie, derde stadsbrug en mobiliteit. Verder moeten identiteit, creativiteit en ambitie tot uiting komen. Met deze MDC bouw je dus mee aan de toekomst van Rotterdam!  

Contactpersonen

 Praktijkbegeleider: Laurence Peels

 Docent: Wendalin Kolkman

Feyenoord City verbindt de Nieuwe Maas en de levendige aangrenzende wijken met elkaar en met de rest van de stad. Een van de blikvangers zou het nieuwe Feyenoord stadion worden. Op 7 december 2022 werd echter bekend dat de bouw van dit nieuwe stadion definitief niet doorgaat. Op 26 oktober 2022 had de Raad van State al het bestemmingsplan voor Feyenoord City vernietigd. Desondanks gaat Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (STIGAM) onverminderd door met de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Zo wordt hard gewerkt aan een alternatieve invulling van het gebied waar het nieuwe Feyenoord stadion zou komen en wat als werknaam ‘waterkant plot’ heeft gekregen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen