Menu English

Welkom in de LWG kraam van Humane Zorg

We weten het al hoor! Je wilt met de GGZ doelgroep werken, maar je weet nog niet welke en waar. Je boft, want Humane Zorg werkt zowel met de GGZ doelgroep in de gedwongen kader (forensisch) als met vrijwillig kader (Wmo, Wlz). Tijdens deze expo zullen wij je meenemen in wat Humane Zorg precies doet, wie de doelgroep is, wat de werkwijze is en uiteraard wat je kunt verwachten als je bij ons in de LWG komt. Op deze site vind je hiernaast ook de link naar onze website om een beter beeld te krijgen van wat Humane Zorg doet. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Schroom niet en stel gerust je vragen…

Humane Zorg LWG EXPO 

Humane Zorg is een cross-culturele zorgorganisatie die kwetsbare volwassenen met (licht) verstandelijke en/of psychische beperkingen in Zuid-Holland begeleidt en ondersteunt bji hun sociaal en persoonlijk functioneren.

In de samenleving waarin cultuur en identiteit een actueel begrip is, is het tegelijkertijd de bron van een samenhangend geheel aan invloeden en krachten. Humane Zorg verbindt deze krachten daar waar mensen net meer nodig hebben. Wij geven, waar nodig, cultuursensitieve hulp en zorg. En wij richten ons op de eigen, aanwezige krachten van het individu. Vanuit deze benadering willen wij onze cliënten inzicht bieden in hun vermogen tot zelfredzaamheid.

Missie à Humane Zorg biedt cultuur-sensitieve zorg en ondersteuning aan kwetsbare (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke en/of psychische beperking vanuit de heelheid van het individu en integraal gericht op huisvesting, dagstructuur en personal skills

Visie àWij zetten ons in voor een samenleving waarin burgers –ongeacht religie, taal en cultuur; ongeacht verstandelijke, psychische en sociale beperkingen– in veiligheid, vertrouwen en vrijheid kunnen meedoen en zich ontplooien.

 

Toekomstperspectief

Humane Zorg benadert stagiaires als potentiële nieuwe collega’s en investeert hier ook in. Zo krijgen studenten een groot aanbod aan trainingen tijdens hun stage en zijn er mogelijkheden om na hun stage en opleiding binnen Humane Zorg aan de slag te gaan. 

Visie op de LWG: 

Binnen de Humane Zorg en de Hogeschool Rotterdam willen we studenten motiveren een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling als professional binnen het forensische gedwongen kader, de langdurige zorg en WMO-begeleiding, maar daarnaast ook voor de rol van socialworker in zijn geheel. We verwachten hierin een gedreven houding van alle betrokkenen waarbij de student uiteraard leert van de organisatie en de Hogeschool, maar dat de Hogeschool en Humane Zorg ook leren van de verfrissende, actuele inzichten van de studenten.  

Er is sinds dit schooljaar gestart met een gecombineerde LWG waarbij studenten vanuit 2 organisaties samen intervisie volgen. Deze organisaties zijn de Reclassering en Humane Zorg. De doelgroep komt veelal overeen, maar er wordt gewerkt vanuit verschillende invalshoeken. In deze samenwerking is dan ook een mooie leerwinst te behalen.

In de praktijk betekent dit dat je stage zult lopen bij Humane Zorg, al jouw werkzaamheden, ontwikkeling en begeleiding vinden plaats bij Humane Zorg, maar tijdens de overstijgende bijeenkomsten zul je je medestudenten van Reclassering ook treffen om samen stil te staan bij praktijkvoorbeelden en de koppeling tussen theorie en praktijk. 

 

Bekijk de vacature:

Zorghulpverlener

Contactpersonen:

 

Murat Baran: LWG-coördinator Humane Zorg Rotterdam 

Hoi hoi... Na vele jaren ervaring met jongerenwerk, crisis management ben ik nu actief met de GGZ doelgroep, vooral met de (jong)volwassenen (18-35 jaar). Investeren in de toekomst is investeren in mensen. Als toekomstig professional ben jij een van die mensen waarin wij willen investeren. Daarom is mijn taak als zorgmanager om alles eraan te doen om jou in je kracht te zetten. We willen graag jou zien bloeien als toekomstig collega in de GGZ sector. We hebben dan heeeel veeeel geduld voor je en daarom krijg je alle tijd, ruimte….maar vooral een erg gezellig team die voor je klaar staat.  Wil je weten hoe we het doen? We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. 


Iris van Eck: derdejaarsstudent, stagiaire Humane Zorg, Rotterdam

Mijn naam is Iris. Momenteel zit ik het derde jaar van de opleiding Social Work en volg ik de richting GGZ. Binnen Humane Zorg krijg ik meer dan genoeg ruimte om mijzelf te ontwikkelen en dit in mijn eigen tempo te doen. Een groeiende organisatie met een jong, warm en gezellig team. Ik voel mij erg welkom binnen Humane Zorg. Daarnaast kreeg ik al snel verantwoordelijkheden, wat er voor heeft gezorgd dat ik in korte tijd mijzelf heb zien groeien. Ik krijg binnen Humane Zorg het gevoel dat ieder het beste met je voorheeft en we samen er alles aan doen om het beste uit de organisatie te halen en de clienten op een zo goed mogelijke manier te begeleiden.


Agink Mohamed: vierdejaarsstudent, Humane Zorg, Rotterdam

Hoi! Mijn naam is Agink. Na een hele leuke stageperiode te hebben gehad vorig jaar, heb ik mijn stage positief afgerond. Na mijn stage ben ik in dienst gegaan bij Humane zorg en aan de slag gegaan als persoonlijke begeleidster. Ik doe dit nu naast mijn studie met enorm veel plezier! Wat mij voornamelijk aantrekt bij Humane Zorg is het warme team waar je in terecht komt en de vrijheid die je hebt. Je bepaalt zelf hoe je je uren verdeeld over de week waardoor je het werk makkelijk kan combineren met studie en privé. Geen ene week is hetzelfde, waardoor ik iedere week weer voor nieuwe uitdagingen kom te staan.


Cindy Isla-Ebben: LWG-docent 

Mijn naam is Cindy. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam als docent aan Hogeschool Rotterdam. Ik werk binnen het USP Zorg – GGZ en ben minorcoördinator van de minor Werken in Gedwongen kader. Daarnaast begeleid ik studenten in jaar 3 binnen de LWG Reclassering Nederland. 

Hiervoor ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij de Forensisch Psychiatrische Polikliniek het Dok, heb ik veel deelgenomen aan onderzoek binnen het justitiële kader en heb ik gewerkt als gedragswetenschapper en jeugdbeschermer bij Bureau Jeugdzorg. Voor mij ligt de uitdaging in het werken in het gedwongen kader in het zoeken naar wie de mens achter het gedrag is en vanuit hier de client zelf te activeren en motiveren tot verandering. 

 

 

LWG student Bart vertelt over zijn stageplaats

Hallo, mijn naam is Bart. Ik heb dit jaar gesolliciteerd bij Humane Zorg voor een stageplek en ik ben aangenomen. Ik heb voor Humane Zorg gekozen omdat dit een organisatie is die forensische zorg biedt aan mensen die dat nodig hebben. Dit zijn mensen met licht verstandelijke en/of psychische afwijkingen. We werken veel met cliënten die een straf hebben uitgezeten. Deze cliënten wonen met zijn tweeën of drieën gezamenlijk in woningen in Rotterdam.

Humane Zorg is heeft een platte-organisatiestructuur. Dat wil zeggen dat er geen hiërarchie is. Het is een kleinschalige organisatie. Als medewerker geniet je veel vrijheid om je een beetje je eigen draai eraan te geven. Maar bij die vrijheid komt ook veel verantwoordelijkheid. De stage vereist een goed planningsvermogen. Dat kan een hele uitdaging zijn, maar biedt wel een fantastische kans om je hierop te ontwikkelen. Het is een hele gezellige organisatie. Humor is een vereiste. Van wat ik tot nu toe zie, werken er mensen die elkaar steunen en kritisch zijn zodat we daar met zijn betere begeleiders van worden. Een ideale stageplek dus.

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen