Menu English

Humane Zorg

Welkom in onze lwg-kraam

We weten het al hoor! Je wilt met de GGZ doelgroep werken, maar je weet nog niet welke en waar. Je boft, want Humane Zorg werkt zowel met de GGZ doelgroep in de gedwongen kader (forensisch) als met vrijwillig kader (Wmo, Wlz). Tijdens deze expo zullen wij je meenemen in wat Humane Zorg precies doet, wie de doelgroep is, wat de werkwijze is en uiteraard wat je kunt verwachten als je bij ons in de LWG komt. Op deze site vind je hiernaast ook de link naar onze website om een beter beeld te krijgen van wat Humane Zorg doet. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Schroom niet en stel gerust je vragen…

Humane Zorg lwg-expo

Humane Zorg is een cross-culturele zorgorganisatie die kwetsbare volwassenen met (licht) verstandelijke en/of psychische beperkingen in Zuid-Holland begeleidt en ondersteunt bij hun sociaal en persoonlijk functioneren.

In de samenleving waarin cultuur en identiteit een actueel begrip is, is het tegelijkertijd de bron van een samenhangend geheel aan invloeden en krachten. Humane Zorg verbindt deze krachten daar waar mensen net meer nodig hebben. Wij geven, waar nodig, cultuursensitieve hulp en zorg. En wij richten ons op de eigen, aanwezige krachten van het individu. Vanuit deze benadering willen wij onze cliënten inzicht bieden in hun vermogen tot zelfredzaamheid.

Missie à Humane Zorg biedt cultuur-sensitieve zorg en ondersteuning aan kwetsbare (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke en/of psychische beperking vanuit de heelheid van het individu en integraal gericht op huisvesting, dagstructuur en personal skills

Visie àWij zetten ons in voor een samenleving waarin burgers –ongeacht religie, taal en cultuur; ongeacht verstandelijke, psychische en sociale beperkingen– in veiligheid, vertrouwen en vrijheid kunnen meedoen en zich ontplooien.

 

Toekomstperspectief

Humane Zorg benadert stagiaires als potentiële nieuwe collega’s en investeert hier ook in. Zo krijgen studenten een groot aanbod aan trainingen tijdens hun stage en zijn er mogelijkheden om na hun stage en opleiding binnen Humane Zorg aan de slag te gaan. 

Visie op de lwg: 

Binnen de Humane Zorg en Hogeschool Rotterdam willen we studenten motiveren een actieve rol te spelen in hun ontwikkeling als professional binnen het forensische gedwongen kader, de langdurige zorg en WMO-begeleiding, maar daarnaast ook voor de rol van socialworker in zijn geheel. We verwachten hierin een gedreven houding van alle betrokkenen waarbij de student uiteraard leert van de organisatie en de hogeschool, maar dat de hogeschool en Humane Zorg ook leren van de verfrissende, actuele inzichten van de studenten.  

Er is sinds dit schooljaar gestart met een gecombineerde lwg waarbij studenten vanuit 2 organisaties samen intervisie volgen. Deze organisaties zijn de Reclassering en Humane Zorg. De doelgroep komt veelal overeen, maar er wordt gewerkt vanuit verschillende invalshoeken. In deze samenwerking is dan ook een mooie leerwinst te behalen.

In de praktijk betekent dit dat je stage zult lopen bij Humane Zorg, al jouw werkzaamheden, ontwikkeling en begeleiding vinden plaats bij Humane Zorg, maar tijdens de overstijgende bijeenkomsten zul je je medestudenten van Reclassering ook treffen om samen stil te staan bij praktijkvoorbeelden en de koppeling tussen theorie en praktijk. 

 

Wie zijn wij? 

 

Murat Baran, LWG-coördinator Humane Zorg Rotterdam 
Hoi hoi…  Na vele jaren ervaring met jongerenwerk, crisis management ben ik nu actief met de GGZ doelgroep, vooral met de (jong)volwassenen (18-35 jaar). Investeren in de toekomst is investeren in mensen. Als toekomstig professional ben jij een van die mensen waarin wij willen investeren. Daarom is mijn taak als zorgmanager om alles eraan te doen om jou in je kracht te zetten. We willen graag jou zien bloeien als toekomstig collega in de GGZ sector. We hebben dan heeeel veeeel geduld voor je en daarom krijg je alle tijd, ruimte….maar vooral een erg gezellig team die voor je klaar staat.  Wil je weten hoe we het doen? We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 

Cindy Isla-Ebben, Kerndocent SocialWork Hogeschool Rotterdam 
Mijn naam is Cindy. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam als docent aan Hogeschool Rotterdam. Mijn werk binnen de hogeschool ligt voornamelijk in het ontwikkelen van- en lesgeven binnen het onderwijs rondom cliënten in het forensisch gedwongen kader. Hiernaast doe ik vanuit het lectoraat Vakmanschap Forensische Zorg onderzoek naar een kleinschalige detentievoorziening in Almelo waar gedetineerden vanuit krachtwerk begeleid worden in hun re-integratie terug in de samenleving.

Hiervoor ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij de Forensisch Psychiatrische Polikliniek het Dok, heb ik veel deelgenomen aan onderzoek binnen het justitiële kader en heb ik gewerkt als gedragswetenschapper en jeugdbeschermer bij Bureau Jeugdzorg. Voor mij ligt de uitdaging in het werken in het gedwongen kader in het zoeken naar wie de mens achter het gedrag is en vanuit hier de client zelf te activeren en motiveren tot verandering. 

 

Anushka Soekhradj, Social worker, Praktijkbegeleider LWG, Humane Zorg, Rotterdam
Ik heb een achtergrond in de Marketing en Communicatie en in de Religiewetenschappen, beide omdat ik geïnteresseerd ben in de beweegredenen en denkwijzen van de mens. Maar hoe voeg je met je kennis nou essentiële meerwaarde toe aan de maatschappij? Dat kan o.a. als social worker door een-op-een begeleiding te bieden. Bij Humane Zorg heb ik mezelf leren kennen als hulpverlener. Sinds 2020 ben ik hier met veel plezier werkzaam als persoonlijk begeleider. Als onderdeel van mijn ‘’Humane Zorg-persoonlijk ontwikkelingsplan’’ volg ik ook de master Orthopedagogiek, om me te specialiseren in ontwikkelstoornissen binnen onze doelgroep. Tot slot neem ik plaats in de ondernemersraad als voorzitter.

Wat wij voor jou als stagiaire willen, is dat je je bij ons in het team veilig voelt om tot bloei te komen. De focus zal vooral liggen op de bouwstenen voor een duurzame carrière: uitvinden wie je wel en niet bent en wat jouw kernkwaliteiten zijn. Je krijgt de ruimte om in het werkveld zowel met stagebegeleider als zelfstandig en a.d.h.v. eerlijke feedback deze kernkwaliteiten te verkennen en op die manier je eigen begeleidingsstijl te ontwikkelen en ‘’het vak’’ te leren. Niemand is ooit af, zeg ik altijd.

Hinderien Osman, derdejaars student, stagiaire Humane Zorg, Rotterdam
Mijn naam is Hinderien. Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar van Social Work profiel GGZ. Via de stagemarkt ben ik bij Humane Zorg terechtgekomen. Humane Zorg is de perfecte stageplek voor een derdejaars student om zichzelf te ontwikkelen. Humane Zorg biedt de ruimte die elke student nodig heeft en ondersteunt je stapsgewijs naar je leerdoelen toe. Het is een veilige en fijne omgeving om als stagiair je begeleidingsvorm te ontdekken en hierbij bieden zij veel mogelijkheden, denk hierbij aan met meerdere begeleiders meelopen. De naam van de organisatie zegt het al, het is namelijk erg humaan zowel naar de cliënten toe als onderling in het team.

 

 

 

LWG student Bart (2021_2022) vertelt over zijn stageplaats

Ik heb voor Humane Zorg gekozen omdat dit een organisatie is die forensische zorg biedt aan mensen die dat nodig hebben. Dit zijn mensen met licht verstandelijke en/of psychische afwijkingen. We werken veel met cliënten die een straf hebben uitgezeten. Deze cliënten wonen met zijn tweeën of drieën gezamenlijk in woningen in Rotterdam.

Humane Zorg is heeft een platte-organisatiestructuur. Dat wil zeggen dat er geen hiërarchie is. Het is een kleinschalige organisatie. Als medewerker geniet je veel vrijheid om je een beetje je eigen draai eraan te geven. Maar bij die vrijheid komt ook veel verantwoordelijkheid. De stage vereist een goed planningsvermogen. Dat kan een hele uitdaging zijn, maar biedt wel een fantastische kans om je hierop te ontwikkelen. Het is een hele gezellige organisatie. Humor is een vereiste. Van wat ik tot nu toe zie, werken er mensen die elkaar steunen en kritisch zijn zodat we daar met zijn betere begeleiders van worden. Een ideale stageplek dus.