Menu English

House of Hope

Welkom in onze lwg-kraam

Zoek je een enerverende leerwerkervaringsplaats? Wil je werken met verschillende culturen? Outreachend bezig zijn? Werken vanuit de presentietheorie? Dan is House of Hope iets voor jou!

Omschrijving van de organisatie

House of Hope wil kwetsbare mensen in Rotterdam-Zuid, waar veel armoede, eenzaamheid en schuldenproblematiek is, ondersteunen, zodat het gewone leven wordt hersteld. Dit doen we door het bieden van laagdrempelige hulpverlening en groepsactiviteiten, die gericht zijn op netwerkversterking en samenredzaamheid.

Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we zo lang als nodig is present zijn, actief op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben, en werken vanuit een familiaire setting. Hulpvragers laten we zoveel als mogelijk is participeren als vrijwilliger, zodat zij een zinvolle daginvulling hebben, hun eigenwaarde terugkrijgen en werkervaring opdoen.

We verwoorden onze manier van werken in de kernwoorden vinden, verbinden, versterken en vieren.

Hoe doen we dit?

Onze huiskamers van de wijk zijn gezellige en laagdrempelige ontmoetingspunten voor wijkbewoners. Mensen kunnen hier terecht voor gezelligheid, een kop koffie of een vraag. Hulpvragers met eenvoudige én complexe problemen kunnen terecht bij onze maatschappelijk dienstverleners. Verder organiseren we groepsactiviteiten, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en op deze manier deel uitmaken van een gemeenschap. Dit kan tegelijkertijd een middel zijn om hun sociale netwerk te versterken en te vergroten.

Vanuit de profielen Welzijn en Samenleving en Jeugd kan er stage worden gelopen. 28 uur per week leer je het werken in de wijk op het gebied van volwassenen en kinderen. We werken ook met gezinnen, waarbij we hen vanuit de context ondersteunen. Tevens ben je actief betrokken bij een groepsactiviteit, die bij je aansluit. Het kan zijn dat je thema’s bespreekt op een vrouwen- of mannengroep of dat je kinderen veiligheid biedt in het speelcafé.

Meer weten over House of Hope? 

Bekijk de website:  House of Hope - Waar je leven tot bloei komt!
Bekijk het filmpje:  Het verhaal van House of Hope (youtube.com)

Begeleiding

Elsbeth Hubach is als praktijkbegeleider betrokken bij de LWG en bouw samen met Marian hieraan. Ik werk al 18 jaar in de wijk bij House of Hope in de Tarwewijk en voor mij is het van essentieel belang om het verschil te maken in levens van mensen en kinderen. Daarbij word ik voortdurend uitgedaagd om met open blik naar de wijkbewoner te kijken en bij hen aan te sluiten in de vragen die zij hebben. Dit schaaft en vormt je en dit wil ik graag meegeven aan de studenten van onze LWG.

Marian Verlaan is als lwg-docent bij House of Hope betrokken.  ‘We vormen een mooie leerwerkgemeenschap waarin studenten, de Hogeschool en House of Hope vanuit betrokkenheid met en van elkaar leren. Mijn achtergrond ligt in Gezinspedagogiek en Begeleidingskunde en naast het onderwijs in jaar 1, 2 en 4 geef ik supervisie in jaar 3. Samen met studenten verken ik graag hun handelen in relatie tot alle kennis, vaardigheden en houding die horen bij het beroep van Social Worker.