Menu English

Welkom in de LWG kraam van Erasmus MC

Welkom bij de LWG van het Erasmus-MC Sophia, de Kinder- en Jeugdkliniek en de adolescentenkliniek.

De Kinder- en Jeugdkliniek biedt zorg aan kinderen en jeugdigen van circa 3 tot 18 jaar met (een vermoeden van) complexe psychiatrie, eventueel gecompliceerd door lichamelijke klachten/ziekten en vastlopen op diverse ontwikkelingsgebieden. De kliniek bestaat uit vier groepen: 2 daggroepen voor adolescenten (Gele en Rode groep), 1 klinische groep voor kinderen (Groene groep) en 1 daggroep voor kinderen (Blauwe groep). De kliniek biedt geintegreerde, multidisciplinaire kinderpsychiatrische observatie en behandeling.

De Adolescentenkliniek maakt onderdeel uit van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie van het Sophia kinderziekenhuis. De Adolescentenkliniek bestaat uit twee klinische groepen; een gesloten groep met 6 bedden en een open groep met 8 bedden.
Op de Adolescentenkliniek worden jongeren met verschillende ziektebeelden behandeld.

Contactpersonen:


Lonneke Neve: Mijn naam is Lonneke Neve, ik ben teamcoordinator van de Blauwe groep. Ook ben ik vanuit de Kinder- en Jeugdkliniek verantwoordelijk voor het stagebegeleid en begeleid ik stagiaires en hun begeleiders. Een stagejaar bij ons is nooit saai en ontzettend leerzaam!

Manon van Soest: contactpersoon Adolescentenkliniek 


LWG docent: Sarah van Wijngaarden
Ik ben Sarah van Wijngaarden en betrokken als LWG docent. Sinds 2014 werk ik bij Hogeschool Rotterdam. Ooit was ik zelf student bij Hogeschool Rotterdam, toen nog de opleiding Maatschappelijk Werk. Van 2001 tot 2014 heb ik gewerkt als maatschappelijk werker en orthopedagoog.

In jaar 3 staat het praktijkleren voorop en zie ik studenten een mooie groei maken in de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kijk goed welke stageplek bij je past en solliciteer dan snel!

  • Taken en verantwoordelijkheden van de stagiair: verzorgende taken, observeren, rapporteren, overdragen, deelnemen aan vergaderingen, verdiepen in problematieken, zicht hebben op en kunnen handelen naar dagelijkse structuur en oplossingsstrategieen aanreiken. 

  • Verwachtingen van de student: actieve leerhouding en gevoel van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces, leergierigheid, ontwikkelen van reflectie op eigen handelen en emoties, volledige inzetbaarheid.

Ervaring van de stagiaires

  • Maud van Driel, stagiaire 2021-2022
    Mijn stage bij de Kinder- en Jeugdpsychiatrie op de groene groep heeft mij nu al zoveel geleerd. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Op de groene groep werk je onregelmatig, dit vind ik erg leuk omdat dit veel variatie met zich mee brengt. Ieder dagdeel is anders. Ik word dagelijks uitgedaagd om mijn eigen kennis en deskundigheid verder te ontwikkelen. Doordat ik erg nieuwsgierig en leergierig ben aangelegd vind ik het erg leuk om nauw samen te werken met mijn collega’s. Het bespreken van casussen, uitlichten van situaties en werkvormen vind ik erg interessant. Kortom iedere dag leer ik weer iets nieuws: over mezelf als persoon, (multidisciplinaire) samenwerkingen, de doelgroep en voornamelijk hoe ik mij als professional wil profileren. Mijn stagebegeleiders en Lonneke ondersteunen mij in dit leerproces vanuit de kliniek. Deze ondersteuning ervaar ik als erg fijn omdat het een intensieve stage is. Vanuit school is Sarah onze SLC en LWG-docent betrokken in ons proces. Hier worden we begeleid in het formuleren en aan gaan van onze ontwikkeldoelen. Kortom hou jij van een uitdaging, lijkt je het leuk om in teamverband te werken en heb je een affiniteit met zowel kinderen als de GGZ sector? Dan is deze stage iets voor jou! 

  • Jette van Hoegee, stagiaire 2021-2022
    Vanaf het begin van mijn studie wilde ik ontzettend graag werken met kinderen. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de psychiatrie en de diverse problematieken. De keuze voor een stage binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in het Erasmus was dan ook direct gemaakt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in de kliniek en ik leer hier dagelijks veel van mijn collega’s, de verschillende disciplines en natuurlijk van de kinderen. Ik leer in de kliniek veel over mijzelf als professional maar zeker ook over mijzelf op persoonlijk gebied. Het is een intensieve en uitdagende stageplek, waar je voor de volle 100% voor moet willen gaan. Ik ben iedere dag heel dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen en alle mooie leerervaringen die ik tot nu toe binnen de kliniek heb opgedaan.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen