Menu English

Erasmus MC

Welkom in onze lwg-kraam

De lwg van het Erasmus-MC Sophia, de Kinder- en Jeugdkliniek en de adolescentenkliniek.

De Kinder- en Jeugdkliniek biedt zorg aan kinderen en jeugdigen van circa 3 tot 18 jaar met (een vermoeden van) complexe psychiatrie, eventueel gecompliceerd door lichamelijke klachten/ziekten en vastlopen op diverse ontwikkelingsgebieden. De kliniek bestaat uit vier groepen: 2 daggroepen voor adolescenten (Gele en Rode groep), 1 klinische groep voor kinderen (Groene groep) en 1 daggroep voor kinderen (Blauwe groep). De kliniek biedt geintegreerde, multidisciplinaire kinderpsychiatrische observatie en behandeling.

De Adolescentenkliniek maakt onderdeel uit van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie van het Sophia kinderziekenhuis. De Adolescentenkliniek bestaat uit twee klinische groepen; een gesloten groep met 6 bedden en een open groep met 8 bedden.
Op de Adolescentenkliniek worden jongeren met verschillende ziektebeelden behandeld.

Heb je vragen over stage lopen bij de LWG van Erasmus MC dan kun je terecht bij:

Mila van Rijswijk, stagiaire 2022-2023 bij de Adolescentenkliniek:

“Toen ik met Social Work begon wist ik al dat is iets in de GGZ wilde doen. Toen vorig jaar de vacature voor de adolescentenkliniek in het Erasmus MC open kwam wist ik dat dit de plek was voor mij. Op de adolescentenkliniek heb je een gesloten en een open afdeling - als student Social Work werk je op de open afdeling. Ik heb hard mijn best gedaan en ben vooral mezelf gebleven tijdens de sollicitatieprocedure.

Ik heb het onwijs naar mijn zin en het team is super leuk, ruimdenkend en betrokken. Iedereen doet zijn best om er voor de jongeren te zijn, maar ook voor elkaar. Door de (soms wat) complexe problematiek leer je gedurende het werk veel over verschillende diagnoses en is er ruimte om eigen bevindingen te delen met het multidisciplinair team. Het werken binnen een multidisciplinair team maakt het voor mij onwijs leerzaam omdat je zo niet alleen met social workers en verpleegkundigen werkt, maar ook met psychologen, psychiaters en artsen.

De stage is intensief en uitdagend, maar geeft een onwijs goede kijk binnen de psychiatrie.”

 

  • Taken en verantwoordelijkheden van de stagiair: verzorgende taken, observeren, rapporteren, overdragen, deelnemen aan vergaderingen, verdiepen in problematieken, zicht hebben op en kunnen handelen naar dagelijkse structuur en oplossingsstrategieen aanreiken. 

  • Verwachtingen van de student: actieve leerhouding en gevoel van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces, leergierigheid, ontwikkelen van reflectie op eigen handelen en emoties, volledige inzetbaarheid.

Ervaring van de stagiaires

  • Maud van Driel, stagiaire 2021-2022
    Mijn stage bij de Kinder- en Jeugdpsychiatrie op de groene groep heeft mij nu al zoveel geleerd. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Op de groene groep werk je onregelmatig, dit vind ik erg leuk omdat dit veel variatie met zich mee brengt. Ieder dagdeel is anders. Ik word dagelijks uitgedaagd om mijn eigen kennis en deskundigheid verder te ontwikkelen. Doordat ik erg nieuwsgierig en leergierig ben aangelegd vind ik het erg leuk om nauw samen te werken met mijn collega’s. Het bespreken van casussen, uitlichten van situaties en werkvormen vind ik erg interessant. Kortom iedere dag leer ik weer iets nieuws: over mezelf als persoon, (multidisciplinaire) samenwerkingen, de doelgroep en voornamelijk hoe ik mij als professional wil profileren. Mijn stagebegeleiders en Lonneke ondersteunen mij in dit leerproces vanuit de kliniek. Deze ondersteuning ervaar ik als erg fijn omdat het een intensieve stage is. Vanuit school is Sarah onze SLC en LWG-docent betrokken in ons proces. Hier worden we begeleid in het formuleren en aan gaan van onze ontwikkeldoelen. Kortom hou jij van een uitdaging, lijkt je het leuk om in teamverband te werken en heb je een affiniteit met zowel kinderen als de GGZ sector? Dan is deze stage iets voor jou! 

  • Jette van Hoegee, stagiaire 2021-2022
    Vanaf het begin van mijn studie wilde ik ontzettend graag werken met kinderen. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de psychiatrie en de diverse problematieken. De keuze voor een stage binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in het Erasmus was dan ook direct gemaakt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in de kliniek en ik leer hier dagelijks veel van mijn collega’s, de verschillende disciplines en natuurlijk van de kinderen. Ik leer in de kliniek veel over mijzelf als professional maar zeker ook over mijzelf op persoonlijk gebied. Het is een intensieve en uitdagende stageplek, waar je voor de volle 100% voor moet willen gaan. Ik ben iedere dag heel dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen en alle mooie leerervaringen die ik tot nu toe binnen de kliniek heb opgedaan.