Menu English

Welkom in de LWG kraam van Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt preventieve zorg in alle wijken van Rotterdam. Wij zijn er voor ieder kind van 0 t/m 18 jaar en zetten in op het vroegtijdig signaleren om eventuele problemen in een later stadium te voorkomen. Daarbij werken we samen met veel (jeugd)professionals. Wij geven handvatten aan ouders om zelf de thuissituatie te verbeteren.  
Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kan je op twee verschillende plekken stagelopen. Zo kan je stagelopen in het pedagogenteam of bij de projecten.  

Contactpersonen:

 

Jan Veldkamp – LWG docent 

Aanwezige studenten:
Kubra Turan
Sanne Bergshoeff
Ariana Khorsand
Zhanna Olbina

Stage bij  de pedagogen  

Bij de stage bij de pedagogen is er veel aandacht voor opvoedondersteuning aan ouders die vragen hebben over de opvoeding. Wanneer je stage gaat lopen bij de pedagogen, kom je terecht in een gezellig pedagogenteam. Elke dag staan wij klaar voor ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kind. Wij voeren gesprekken met ouders waarbij we kijken naar de behoeften van ouders en waar wij als pedagogen kunnen aansluiten. Zo komen er vaak vragen over slapen, zindelijkheid, grenzen stellen, pubergedrag of eten. Daarnaast worden er ook themabijeenkomsten voor ouders gegeven over verschillende opvoedthema’s.  

Je kan binnen het CJG veel verschillende ervaringen opdoen. Je kan bijvoorbeeld een dagje meekijken met andere functies op het consultatiebureau, zoals een jeugdverpleegkundige. Als stagiaire heb je veel contact met ouders, collega’s en mensen uit het netwerk.  Je leert hier veel over de ontwikkeling van kinderen en de gespreksvoering met ouders. Sinds de komst van corona is deze stage deels online. De gesprekken met ouders zijn nu grotendeels via Teams of telefonisch. Gelukkig is dit allemaal heel goed geregeld en krijg je de juiste middelen om dit te laten slagen.    

Maar je kan natuurlijk ook stagelopen bij de projecten:

Bij de stage bij de projecten werk je in een klein team 
waar je aan de slag gaat met projecten zoals Ouders in Actie en preventie van Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV).  
Bij Ouders in Actie ben je betrokken bij het trainen en coachen van vrijwilligers om andere groepen ouders laagdrempelige opvoedondersteuning te bieden.  Je maakt contact met mensen uit de wijk en krijgt daarin de ruimte om nieuwe thema’s en bijeenkomsten te organiseren. Een veelzijdige activiteit waar je de ruimte krijgt om initiatief te tonen en jezelf te ontwikkelen.   

Bij de preventie van VGV en de zorg voor vrouwen die besneden zijn ben je actief in allerlei activiteiten die hier mee te maken hebben. O.a. begeleiding van de sleutelpersonen, organisatie van deskundigheidsbevordering over VGV. De stage is veelzijdig en afwisselend.  

Bekijk het project Ouders in Actie

 

 

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen