Menu English

Albeda

Welkom in onze LWG-kraam

Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneducatie. Met 120 opleidingen, waarvan een aantal met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn wij een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. Ons onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.

Missie

Voor iedereen die wil, bieden wij uitstekend en inspirerend onderwijs. Bij ons ontdek en ontwikkel je je talenten en kwaliteiten. Je groeit uit tot een gewilde en ondernemende professional, met een actieve en duurzame rol in de samenleving. Wij gaan en staan voor verbinding en betrokkenheid, doen dit met elkaar en erkennen en waarderen de verschillen tussen mensen.

Kernwaarden

Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.

Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.

Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

Bekijk de vacature:

Studentcoach

Contactpersonen
 

Praktijkbegeleider: Roxanne Knight

Mijn naam is Roxanne Knight. Ik werk bij Albeda Trajectbureau. Albeda is één van de grootste mbo- scholen in Rotterdam en omstreken. Het Trajectbureau biedt ondersteuning aan studenten om studiesucces te bevorderen en vroegtijdig schooluitval te voorkomen. Als medewerker van het Trajectbureau houd ik mij bezig met het opzetten en uitvoeren van projecten die laagdrempelige ondersteuning bieden aan studenten van Albeda.

De Leerwerkgemeenschap Student aan Zet is daar een voorbeeld van. In samenwerking met mbo & hbo-stagiaires Social Work en Juridische dienstverlening, Hogeschool Rotterdam, Inholland en Enver bieden wij een interessante stageplek aan. Op basis van leren in de praktijk krijgen studenten van Albeda ondersteuning door middel van de peer too peer benadering. Met mijn achtergrond als Sociaal Werker in verschillende domeinen en hogeschool docent heb ik veel ervaring in de hulpverlening. Met mijn betrokkenheid en enthousiasme probeer ik samen met de stagiaires, collega`s en betrokken organisaties een zo optimaal mogelijk leer en ondersteuningsplatform te ontwikkelen. Lwg-docent: Ewa Brand

Ik ben Ewa Brand en ik ben de LWG-docent. Ik werk al 11 jaar bij Hogeschool Rotterdam. Ik ben ooit begonnen als docent bij opleiding pedagogiek. Nu werk ik met alle plezier bij Social Work. Ik heb twee specialisaties; pedagogiek die ik in Leiden heb gestudeerd en Development Studies met als specialisatie Migration en Diversity. Daarnaast vind ik alles rondom Geweld en Mensenhandel zeer belangwekkend. Ook vind ik alles wat te maken heeft met jeugd zeer interessant. En bij Albeda komen al mijn interesses samen: jeugd met diverse achtergronden en vaak veel problemen. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen