Menu English

Welkom in de LWG-kraam van Aafje

Thuiszorg huizen zorghotels

Hallo, wees welkom bij Aafje!

Aafje is een ouderenzorgorganisatie en biedt met 5.500 medewerkers en 1.800 vrijwilligers zorg en hulp aan huis, in huizen en zorghotels in de regio Rotterdam. U vindt Aafje in Barendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht, Rhoon en Poortugaal.

Social workers zijn betrokken in de rol van Agogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers in de verpleegtehuizen van Aafje. 

Contactpersonen


Tessa Bergwerff, Agogisch hulpverlener 


Tanja Kramer, Agogisch hulpverlener 

Ilona van Heijst, maatschappelijk werkster 

Omschrijving functie: De Agogisch hulpverlener adviseert, signaleert, observeert en begeleidt cliënten op methodische wijze, zowel individueel als in groepsverband, met uiteenlopende psychosociale en psychiatrische problematiek bij het stabiliseren en stabiel houden van hun leven en het psychosociaal functioneren. De agogisch hulpverlener draagt in grote mate bij aan het psychisch en fysiek welzijn van cliënten. 

Laat je niet afschrikken door de ouderenzorg maar ga voor een uitdaging die je zal verrassen! 

Omschrijving functie: de Maatschappelijk werker begeleidt en ondersteunt de individuele cliënt en hun mantelzorger(s) op methodische wijze tijdens het proces van opname, revalidatie of langdurig verblijf. De ondersteuning richt zich op zowel psychosociale als materiële vraagstukken. 

 

Video van student Pieter-Jan Spilt stagiair GGZ-agoog bij Aafje

Video van studenten Brecht Quelhorst en Cody Rietdijk: Stagiairs maatschappelijks werker bij Aafje

Werkzaamheden Maatschappelijk werker:

De Maatschappelijk werker draagt in grote mate bij aan het geestelijk welzijn van de cliënt en mantelzorgers. 

  1. Psychosociale hulpverlening. Individuele gesprekken met cliënten en/of mantelzorgers om te ondersteunen bij acceptatie, rouw en eenzaamheid.

  2. Materiële dienstverlening. Hulp bij invullen van formulieren en diverse regelzaken, aanvragen van bewindvoering en mentorschap.

  3. Multidisciplinair samenwerken. Je bent onderdeel van het behandelteam en werkt samen met artsen, psychologen en agogen en behandelaren en woont overleggen bij.

  4. Netwerkversterking. Netwerk betrekken bij de cliënt en dit zoveel als mogelijk versterken.

Werkzaamheden agogisch hulpverlener:  

De agogisch hulpverlener draagt bij aan het psychisch en sociale welzijn van bewoners binnen Aafje. Dit kan plaatsvinden op verschillende afdelingen, zoals de revalidatie, dubberzorgkorsakov, somatische, geronto psychiatrie en de psychogeriatrische afdeling. 

In grote lijnen houd je je als agogisch hulpverlener bezig met: 

  1. Diagnostiek, advisering, begeleiding en behandeling van cliënten met uiteenlopende psychosociale en psychiatrische problematiek gericht op het behouden/verbeteren van hun psychisch, sociaal en fysiek welzijn;  

  2. Multidisciplinair samenwerken met psychologen, artsen, logopedisten, dagbestedingscoaches, therapeuten en het zorgteam etc. (bijwonen van overleggen en evaluaties); 

  3. De levensloop van bewoners in kaart brengen door het afnemen van een heteroanamnese met de eerste contactpersoon of mantelzorgen van de bewoner; 

  4. verantwoordelijkheid voor het implementeren, borgen en verbeteren van een sociotherapeutisch klimaat voor de verschillende doelgroepen binnen de locatie;

  5. Opstellen, bewaken en uitvoeren van het psychosociale gedeelte van het zorg-/behandelplan gericht op de domeinen Mentaal welbevinden, participatie en woon- leefsituatie met aandacht voor lichamelijk welbevinden en gezondheid; 

  6. Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen in het vakgebied. 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen