Menu Zoeken English

Selectie voor opleiding Verpleegkunde (voltijd)

Let op: uiterste aanmelddatum is 15 januari 2018
17 november 2017

Voor de opleiding Verpleegkunde (voltijd) geldt per studiejaar 2018-2019 een selectieprocedure. Dit betekent dat studiekiezers zich uiterlijk tot en met 15 januari 2018 kunnen aanmelden voor deze opleiding. Dit is een stuk eerder dan de uiterste aanmelddatum in de voorgaande jaren.

De opleiding heeft voor het aankomende studiejaar 500 plekken beschikbaar. Dit is flink ruimer dan de fixus die in eerdere jaren werd gehanteerd. De fixus is ingesteld om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen waarborgen en voldoende stageplaatsen aan te kunnen bieden. Op de pagina van de opleiding vinden studiekiezers meer informatie over de selectieprocedure. 

Gecontroleerde groei studenten

Gezien de enorme belangstelling voor de hbo-opleiding Verpleegkunde, hebben werkgevers en hogescholen in de Randstad belangrijke afspraken gemaakt om deze groei te controleren. De zes hogescholen in de Randstad hebben gezamenlijk besloten om komend studiejaar een numerus fixus te hanteren. Daarmee maken ze de groei mogelijk, maar blijft deze beheersbaar en daardoor verantwoord. Uitgangspunt is dat de hogescholen de capaciteit, in samenspraak met het werkveld, maximaliseren. Dit is een duurzame investering voor de toekomst omdat voldoende en kwalitatief goede stageplaatsen een belangrijke voorwaarde zijn om te kunnen blijven groeien. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen