Menu Zoeken English

Professionaliseringsmodule Keuzedeel voorbereiding hbo van start

Gezamenlijk initiatief van Albeda en Zadkine
17 november 2017

Vanuit een gezamenlijk initiatief van het Albeda College en Zadkine is eind oktober de training ‘Professionalisering Keuzedeel voorbereiding hbo’ gestart. Aan de training nemen 18 mbo-docenten deel die voor hun opleiding/cluster invulling moeten geven aan het Keuzedeel voorbereiding hbo (KVH). De adviseurs aansluiting vo/mbo van Hogeschool Rotterdam zijn nauw betrokken.

In de training ontwikkelt de docent in samenwerking met een collega van de training een programma KVH voor zijn opleiding/cluster en kan hij aan het einde van de training de lessen zelf uitvoeren of coördineren en collega’s weer trainen.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten in de periode oktober tot en met februari (1x in 2 weken). Tussendoor werkt de docent zelfstandig en in groepjes aan zijn opdracht(en).

Tijdens de training zet de mbo-docent dezelfde stappen als de mbo-student die het KVH gaat volgen. Met behulp van het Carellmodel wordt kennisgemaakt met een hbo-achtige manier van werken. De volgende thema’s komen aan bod: doorstroomgegevens en -informatie mbo-hbo, achtergrondinformatie KVH (zowel landelijk als regionaal), KVH binnen de organisatie, kennismaking hbo, hbo-vaardigheden, loopbaanoriëntatie en -begeleiding, Nederlandse taalvaardigheid, (talentgericht) coachen en onderzoeksvaardigheden.

In de laatste bijeenkomst wordt door alle deelnemers een programma KVH gepresenteerd.

Mocht je belangstelling hebben voor deelname aan een training die in februari start, dan kun je je belangstelling kenbaar maken bij:

Willy Korteweg, Albeda College e. w.korteweg@albeda.nl
Corry de Vries, Zadkine, e. c.devries@zadkine.nl  

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen