Menu English

Nieuw tutorenprogramma

Studenten helpen scholieren met reken- en taalachterstanden
19 oktober 2022

Rotterdam kent veel scholieren met achterstanden op school. De kloof tussen rijk en arm wordt groter en blijft groeien. Om de kansenongelijkheid te verkleinen is er een nieuw tutorenprogramma gestart. Studenten uit het Rotterdams hoger onderwijs helpen als tutor met taal en rekenen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Het programma Mentoren op Zuid hielp ze al met coaching, begeleiding, loopbaanoriëntatie en het ontdekken van hun talent. Daarnaast is het EMI-HR programma in samenwerking met Gemeente Rotterdam en partners het programma Studenttutoren010 gestart.

Bij deze bijbaan helpen hogeschoolstudenten scholieren uit Rotterdam met taal- en rekenachterstanden. De studenten zijn vooraf geschoold om de scholieren bij te staan en de scholen te ondersteunen in het wegwerken van achterstanden die versterkt zijn door corona.

Wat doet een studenttutor?

Studenttutoren helpen leerlingen met taal en rekenen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Een studenttutor werkt twee keer per week een uur lang met twee leerlingen aan taal of rekenen. Het programma Mentoren op Zuid werft en coacht de studenten, en het uitzendbureau Flexcraft verzorgt het salaris.

Samenwerken op jouw school met de Mentoren op Zuid of Studenttutoren010 programma’s? 

Wij doen graag ons best om de leerlingen van jouw school te helpen. Je kunt contact opnemen met de programmacoördinatoren Manon Marges en Tess Ruikes via tutoren@hr.nl.

Ervaringen

Studenttutor Seyda Ulutas

“Hulp met je schoolwerk vanuit huis is niet voor iedereen vanzelfsprekend.’Daarom bleek dit programma een waardevolle aanvulling op de reguliere lessen die ze krijgen op school. M’n leerlingen zijn ontzettend ambitieus en willen heel graag leren. Dat ik ze nèt dat extra duwtje in de rug kan geven maakt deze baan echt heel bijzonder. Ik ben trots om deel uit te maken van dit programma. De leerlingen inspireren me en geven me energie. Als ik zie wat voor stappen ze zetten motiveert me dat enorm en wil ik zoveel mogelijk kennis met ze te delen.”

Dave de Held ,directeur EMI-Hogeschool Rotterdam

’Met studenttutoren verkleinen we de kloof en creëren we kansen voor leerlingen. Net als met de studentmentoren. De waardevolle verbindingen die ze leggen kwamen anders niet tot stand. Geweldig dat we het mentorenprogramma kunnen aanvullen met tutoren.”

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen