Menu English

Talenthub op Zuid

Pauzeknop en springplank
08 juni 2022

De Talenthub op Zuid is een pauzeknop en springplank voor jongeren bij wie het even niet lekker loopt door persoonsgebonden factoren variërend van motivatie-issues tot multiproblematiek, en het hen hierdoor niet lukt om hun mbo-opleiding te blijven volgen. In de Talenthub op Zuid krijgen ze de ruimte om te ontdekken, zich te (her)oriënteren en aan de basis skills te werken.

De focus ligt hierbij op de talenten van de student. De student krijgt een maatwerktraject en wordt doorlopend begeleid. Als de student er klaar voor is, kan deze opnieuw instromen in het reguliere (maatwerk)aanbod van het mbo (Albeda, Zadkine, Scheepsvaart en Transport College, Techniek College Rotterdam) of het hbo (Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland). Met als minimaal doel het behalen van startkwalificatie. En ook daarna blijven we deze jongeren begeleiden. Samen met onze partners uit het bedrijfsleven.  

Talenthub op Zuid: get connected 

  • Voor jongeren die dreigen uit te vallen of reeds uitgevallen zijn 
  • Zijstap om even op adem te komen 
  • Werken aan motivatie, weerbaarheid en ori├źntatie op een beroep 
  • Student blijft ingeschreven bij de huidige opleiding 

Heb je mbo-studenten die dreigen uit te vallen en die je zou willen aanmelden voor de Talenthub op Zuid? Of wil jij vanuit je opleiding bijdragen door bijvoorbeeld stagiairs te koppelen of lessen te verzorgen?  

Neem dan contact op met Merel Fonteijn, projectleider Talenthub op Zuid via m.fonteijn@albeda.nl of 06 28 28 87 96. 

Bekijk hier het filmpje gelijke kansen, ongelijke paden

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen