Menu Zoeken English

Open dagen en proefstuderen

Hoe ziet dit eruit in 2021-2022?
27 oktober 2021

Dit studiejaar hebben we gekozen voor een hybride vorm van voorlichten, het positieve van online behouden we en wat we fysiek misten, voegen we juist toe. Ook hebben we goed naar onze studiekiezers geluisterd, zij gaven aan het liefst één keer op locatie te komen.

Ze willen daarbij graag de locatie zien, onze studenten en docenten ontmoeten én workshops en proeflessen volgen. Zo zijn we op het volgende concept uitgekomen: 

Drie rondes open dagen

We organiseren de open dagen op de volgende momenten:

Ronde 1:

  • 8 t/m 13 november 2021: online voorlichtingen van alle opleidingen
  • 20 november 2021: fysieke open dag op locatie van 9.30 tot 15.30 uur

Ronde 2:

  • 31 januari t/m 4 februari 2022: online voorlichtingen van alle opleidingen
  • 12 februari 2022: fysieke open dag op locatie van 9.30 tot 15.30 uur

Ronde 3:

  • 21 t/m 25 maart 2022: online voorlichtingen van alle opleidingen
  • 2 april 2022: fysieke open dag op locatie van 9.30 tot 15.30 uur

Voor de eerste ronde kunnen leerlingen zich nu aanmelden. Voor de volgende rondes kan het aanmelden vanaf drie weken voorafgaand aan de ronde. Tussen de rondes door zullen er nog enkele losse online voorlichtingen gegeven worden voor bijvoorbeeld selectieopleidingen omdat daar de aanmelddeadline al op 15 januari ligt.

Activiteiten op locatie

Elke opleiding zal een eigen invulling geven aan de fysieke open dag. Denk hierbij aan rondleidingen door onze gebouwen, studenten die vertellen over hun projecten, Q&A’s met studenten en docenten én het geven van workshops en proeflessen. Er zal dus géén voorlichting op locatie meer worden gegeven op de open dag.

Om de drukte in de gebouwen te minimaliseren vragen we de studiekiezer om met maar één ouder/begeleider naar de open dag op locatie te komen.

Een nieuwe benadering voor proefstuderen

Daarmee geven we ook een andere invulling aan proefstuderen. De aparte proefstudeerdagen komen te vervallen en de open dag combineren we met workshops en proeflessen zodat studiekiezers alle activiteiten op één dag kunnen volgen. Op die manier kunnen we de proeflessen toegankelijker maken voor een grotere groep studiekiezers en hoeven ze geen school meer te missen om te komen proefstuderen. Wel is het belangrijk studiekiezers zich aanmelden voor proeflessen. De proeflessen duren 1 uur en wij geven geen terugkoppeling meer aan de scholen vanwege AVG en omdat het op een zaterdag is, dus buiten schooltijd.

Veel informatie, maar hopelijk geeft het wel een duidelijk beeld. Kijk voor het programma op hr.nl/opendag Wil je nu al reageren of heb je al een vraag? Stuur dan vast een mailtje naar opendag@hr.nl.

 

 

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen