Menu Zoeken English

Nieuw! Ad Data Analytics

Een nieuwe opleiding in de ICT
11 maart 2022

In september 2022 start Hogeschool Rotterdam met een nieuwe Associate degree op het gebied van data analyse. De ontwikkelingen op het gebied van data gaan razendsnel en de vraag naar specialisten op het gebied van data analyse is ongekend groot en deze opleiding speelt hierop in.

Antwoorden genereren op data gerelateerde vraagstukken 

Veel werkgevers beschikken over heel veel data die in potentie hun bedrijfsprocessen efficiƫnter kunnen maken en knelpunten kunnen identificeren en oplossen. Het ontbreekt ze echter aan professionals die deze data kunnen omzettenin waardevolle informatie en oplossingen.

Deze nieuwe Associate degree brengt alle actuele en benodigde kennis en vaardigheden (zoals  programmeren en analyseren) samen in de opleiding en koppelt dat aan echte opdrachten uit de beroepspraktijk. Daarnaast besteedt de opleiding veel aandacht aan de ontwikkeling van de social skills die medewerkers nodig hebben om succesvol en met plezier te kunnen functioneren in een professionele omgeving. De afgestudeerde Ad Data Analist heeft het vermogen om de potentie van data te begrijpen en te vertalen naar de behoefte van de organisatie en een antwoord te formuleren op data gerelateerde vraagstukken.

ICT-domein van de Rotterdam Academy 

De Associate degree Data Analytics is een welkome aanvulling op het huidige portfolio van het ICT-domein van het instituut Rotterdam Academy (RAc). Naast de opleidingen ICT Servicemanagement, ICT Internet of Things en Software Development voegen we met de opleiding Data Analytics een belangrijk profiel toe aan de immer groeiende vraag naar ICT professionals voor de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Kijk hier voor meer informatie 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen