Doorstroomcafé mbo-hbo

Ga in gesprek met je mbo- en hbo-collega's op 7 april
11 maart 2022

Op 7 april (van 15.00-17.30 uur) vindt het Doorstroomcafé mbo-hbo in het RAc café (Burgemeester S’Jacobplein 1, Rotterdam) plaats. Met het Doorstroomcafé mbo-hbo informeren we je over actuele en regionale zaken in de aansluiting mbo-hbo en in een informele setting praten we daarover door. Het Doorstroomcafé wordt georganiseerd door een aantal mbo- en hbo-instellingen in Rotterdam. Hogeschool Rotterdam is één van deze instellingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 15.00-15.15 uur: inloop
  • 15.15-15.25 uur: welkom
  • 15:25-15:40 uur: interview met studenten: Hoe studeer je succesvol door naar het hbo anno 2022?
  • 15:40-16.20 uur: inspirerende presentaties:
    - Wat doet het hbo om studentenwelzijn te bevorderen? - Jimera Koorndijk (Hogeschool Rotterdam) en Yvonne Slok (Hogeschool Inholland)
    - In the spotlight: het online keuzedeel Voorbereiding hbo voor de gezondheidszorg - Yvonne Jongejan (Albeda) en Mieke van Putten (Zadkine)
    - Doorlopende leerlijn taalvaardigheid mbo-hbo - Corry de Vries (Zadkine) en Nicolette Schaper
  • 16.20-16.50 uur: collega’s van mbo en hbo praten door in kleine groepen over de presentaties met gespreksleiders en studenten.
  • 16.50-17.30 uur: borrelen

Hier kun je je aanmelden

Voor meer informatie kun je terecht bij:

Fahtiga Haddad (Albeda), Matti Gortemaker, Ellis Wertenbroek en Carla Spek (allen Hogeschool Rotterdam) Chantal Damsma (Hogeschool Inholland), Nicolette Schaper, Corry de Vries (Zadkine)