Menu English

PubMed

Gezondheid

Vrij toegankelijke bron met meer dan 33 miljoen samenvatting en verwijzingen uit medische en biowetenschappelijke literatuur. Hoewel PubMed zelf geen full-text artikelen bevat, wordt er meestal verwezen naar andere sites waar deze wel beschikbaar zijn.

Inhoud

De content van PubMed komt uit drie bronnen: MEDLINEPubMed Central en BookshelfPubmed bevat zowel links naar Open Access artikelen als links naar betaalde databanken. Door de speciale link op deze pagina wordt er een full-text "START" knop in PubMed knop bij ieder zoekresultaat geplaatst. Hiermee kun je in de databanken van de mediatheek zoeken naar het artikel. Is het daar niet beschikbaar, dan kun je eventueel de "Aanvraag indienen" knop knop gebruiken.

Trainingen

Schrijf je in voor een webinar of volg een Wikiwijs training

Handleiding

Lees het E-book "Praktische handleiding PubMed: Hét boek om snel en doeltreffend te zoeken in PubMed". Bekijk het online, of download het gratis in pdf of epub formaat.

Download Invulformulier zoekstrategie PubMed (Word).

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen