Menu
    English

    Research support

    Ondersteuning bij het onderzoeksproces

    Research Policy & Services (RPS) en de bibliotheek ondersteunen onderzoekers tijdens het gehele proces van onderzoek in de verschillende onderzoeksfasen:

    Toon:

    Voer je onderzoekproject uit

    Fase 3: onderzoeksgegevens verzamelen, bewerken, analyseren en opslaan

    In de uitvoeringsfase van je onderzoeksproject kun je verschillende tools gebruiken om o.a. onderzoeksgegevens te verzamelen en te analyseren. Om je hierbij te helpen stelt Hogeschool Rotterdam verschillende tools ter beschikking, zie de thema's onderaan deze pagina. 

    De onderzoeksgegevens die je verzamelt en analyseert tijdens je onderzoeksproject sla je op in HR Research Drive

    Onderzoeksgegevens

    Onderzoeksgegevens

    In de uitvoeringsfase van je onderzoeksproject kun je verschillende tools gebruiken om o.a. onderzoeksgegevens te verzamelen, bewerken en te analyseren. Om je hierbij te helpen stelt Hogeschool Rotterdam verschillende tools ter beschikking. Onderaan deze pagina vind je de link naar Tools & Software

    LET OP: je datamanagementplan (DMP) dat je hebt geschreven is een dynamisch document. Dit houdt in dat je gedurende de looptijd van het project je DMP aanpast zodra er wijzigingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan wie er toegang hebben tot de data of op welke manier je de metadata beschrijft. 

    HR Research Drive

    HR Research Drive

    Bij de start van een nieuw onderzoeksproject heb je opslagruimte in HR Research Drive nodig. Dit kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar rps-datamanagement@hr.nl. Een datasteward zal de opslagruimte aanmaken en eventueel een account voor je aanmaken indien je die nog niet hebt.

    Daarnaast wordt er een afspraak ingepland met een datasteward over het gebruik van HR Research Drive. Tijdens dit gesprek krijgt de datasteward een goed beeld van het onderzoeksproject en wat jij nodig hebt aan datamanagement ondersteuning. 

    Hergebruik van data

    Hergebruik van data

    Om hergebruik en verificatie van onderzoeksresultaten mogelijk te maken is het belangrijk om onderzoeksgegevens te publiceren wanneer dit kan. Je onderzoeksgegevens toegankelijk maken voor derden door deze te publiceren is een belangrijk onderdeel bij Open Science en de FAIR-principes.

    Het is goed om vooraf én tijdens het verzamelen van je gegevens na te denken over de te nemen stappen.

    (tekst moet nog anders)

    Inloggen