Menu Zoeken English

WaterWizz

Hogeschool Rotterdam

WaterWizz is ontwikkeld om consumenten te informeren over het maken van duurzame en verantwoorde keuzes in de voedselkeuze.

Vraagstelling

Het platform WaterWizz is ontwikkeld voor het project Prototyping, onderdeel van de minor Smart Water. Dit zijn we op eigen initiatief gestart en met ondersteuning van het voedingscentrum zijn concrete doelen opgesteld, namelijk: een methode ontwikkelen om consumenten te informeren over het waterverbruik van vlees, groenten, kruiden, noten en koolhydraten. Daarnaast behoorde consumenten triggeren om waterarme alternatieven en seizoensgroente te eten ook tot het doel.

Aanpak

Ons doel was om met vijf iteraties een werkend eindproduct neer te zetten. Dit betekent dat er vijf functies aan WaterWizz toegevoegd worden gedurende tien weken, namelijk: het platform promoten door presentaties te geven, een vlog op te nemen en een onderwijsmethodiek ontwikkelen. Tijdens dit proces hebben we de volgers van de Facebookpagina en de opdrachtgever om feedback gevraagd.

Resultaat

Er is een succesvol informatieplatform opgericht. Volgers van het platform worden geïnformeerd over duurzame alternatieven en nieuwe volgers worden bereikt d.m.v. informatiekanalen van de hogeschool. We hebben spreadsheets ontwikkeld zodat een duurzame afweging makkelijker gemaakt kan worden. Een mooi gevolg hiervan is dat we met de lensmethodiek een keuzevak gaan opstarten om meer geïnteresseerden te bereiken met onze boodschap.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

T.W. de Bruijn, J. Francke

Begeleider(s)

A. Loois

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen