Menu English

Toepassen grafische software

Hogeschool Rotterdam

Het creëren van een volledig eigen gemaakte brochure van Katendrecht met toepassing van grafische programma's.

Vraagstelling

Een brochure van Katendrecht maken waarbij alle kaarten in Illustrator zijn gemaakt, foto's in Photoshop zijn verwerkt en deze resultaten met tekst in Indesign zijn verwerkt. Daarnaast is het combineren van de programma's Autocad + Illustrator en Sketchup + Photoshop aan bod gekomen. Ook handtekenen zijn ingescand en vervolgens ingekleurd en uitgewerkt in Photoshop.

Aanpak

De eerste stap was het plangebied bezoeken, foto's maken en het gebied analyseren. Vervolgens het updaten van de Cad-kaart van het gebied en het verder uitwerken tot een infrastructuur-, groen- en een bebouwingskaart. Daarmee was de analyse zo goed als afgerond. Daarna begon de ontwerpfase, waarin handschetsen zijn gemaakt en in Photoshop zijn ingekleurd. Verder zijn in Sketchup blokvormen opgezet, geüpload in Photoshop en in perspectief in de tekening geplaatst (bewerkt met een gevel van een bestaand gebouw).

Resultaat

Het resultaat is opgezet in Indesign. Daarin zijn alle onderdelen, zoals hierboven beschreven, samengevoegd. Het voordeel van Indesign is dat, m.b.v. stramienen alle pagina's dezelfde lay-out krijgen. Daarnaast is het handig om hulplijnen te gebruiken zodat alles op gelijke hoogte is uitgelijnd. Kijk hieronder voor het eindresultaat van het project.

Opleiding(en)

  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Barbara Struijk

Begeleider(s)

Jack Hoogeboom

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen