Menu Zoeken English

Stadsapotheek Rotterdam

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam en derdejaars studenten Social Work gaan op zoek naar de gezondheidsgeheimen van Rotterdammers, met focus op sociale kanten van zorg

Vraagstelling

Museum Rotterdam werkt in de stad aan projecten om samen met Rotterdamse gemeenschappen het hedendaagse erfgoed, in de vorm van verhalen en objecten, te onderzoeken en tentoon te stellen. Veel Rotterdammers blijken te kampen met sociale, emotionele en maatschappelijke uitdagingen die ze soms niet zelf aan kunnen gaan. Na een periode van intensief samenwerken is het lastig om na beƫindiging van een project deze groepen los te laten. Er is behoefte aan een duurzame relatie en aan samenwerken met een meer sociaal maatschappelijk georiƫnteerde partner, in staat om interventies te ontwikkelen.

Aanpak

De stadsapotheek was een project waarmee in eerste instantie de medische zorg in de stad onderzocht werd. De studenten Social Work hebben hier een duidelijke draai aan gegeven. Door hun focus is het accent van het project komen te liggen op de sociale zorg voor elkaar en voor de wijk en de initiatieven die mensen daar zelf voor ontwikkelen. De studenten zorgen voor de koppeling van erfgoed aan de gemeenschap. Zij tonen hoe gemeenschappen versterkt kunnen worden en hoe erfgoed en verhalen daar een rol in kunnen spelen.

Resultaat

We merken in de samenwerking aan de Stadsapotheek dat dit ook echt werkt. De studenten hebben een sociaal ondernemende blik en hebben de richting van het project een eigen draai gegeven Het project is in ontwikkeling en krijg een vervolg in Museum Rotterdam in het Timmerhuis. Door de inbreng van de studenten is het project veranderd en kan het ook echt bijdragen aan het welzijn van gemeenschappen in de stad. Hiermee vallen de domeinen cultuur en welzijn steeds meer samen en kunnen we van elkaars krachten gebruik maken.

 

Opleiding(en)

  • Social Work

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Derdejaarsstudenten Social Work

Begeleider(s)

M.B.C. Verbraak

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen