Menu Zoeken English

Serious Game "A walk around the lake"

Delft University of Technology

Een serious game over de watervervuiling in de meren van Hanoi, Vietnam.

Vraagstelling

Tijdens mijn derdejaars stage voor de TU Delft, was één van mijn taken het ontwikkelen van een Serious Game over een actuele waterkwestie.

Aanpak

Toen ik aan kwam in Hanoi viel mij meteen op hoe vervuild de wateren waren. Dit leek mij, na overleg met Vietnamese collega’s, dan ook een relevant onderwerp voor de te ontwikkelen Serious Game. Het proces vervolgde met het verzamelen van data over vervuiling in de meren van Hanoi. Aan de hand hiervan heb ik vragen en een spel constructie bedacht. Dit heb ik samen met mijn lokale collega’s verwerkt in een design. Na zelf enkele keren het spel getest te hebben zijn we met een prototype het veld in gegaan. Verschillende prototypes zijn getest met de bevolking, wonend om de meren van Hanoi.

Resultaat

Als resultaat is een spelbord ontwikkeld met feiten en weetjes over de watervervuiling in de meren van Hanoi. Dit spel is bedoeld voor volwassenen en heeft als doel hen bewust te maken van deze problematiek en de gevolgen die dat heeft voor hen. Ook geeft het spel tips met kleine veranderingen die men in het dagelijks leven toe kan passen om zo te zorgen voor een schoner leefmilieu. "A walk around the lake" is gemaakt voor en door bewoners van Hanoi. Het spel wordt nu gebruikt door bijv. de NGO GreenID in hun voorlichtingsprogramma’s.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

M.F.S. De Waele

Begeleider(s)

Marlies Bedeker

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen