Menu Zoeken English

Scenarioplanning, wijzer in de toekomst

Bas Kooy Transport

Scenarioplanning met betrekking tot Transport en Logistiek en gespecifiseerd op Bas Kooy Transport te Middelharnis.

Vraagstelling

Op welke manier kan een onderneming die actief is in de Transport en Logistiek sector beter inspelen op bepaalde bedreigingen van buitenaf waardoor er op een adequate manier strategische bedrijfsuitvoering kan worden doorgevoerd wanneer deze situaties zich daadwerkelijk voordoen en op welke manier zal dit zijn voor Bas Kooij Transport.

Aanpak

Allereerst is er doormiddel van allerlei methoden en technieken de huidige situatie en de gewenste situatie van Bas Kooy Transport beschreven en weergegeven. Hierna is het accent op de branche worden gelegd waar Bas Kooy Transport in opereert. Hierdoor worden er trends en ontwikkelingen gevonden welke van grote invloed zijn op de toekomst van de Transport en Logistiek sector en dus automatisch ook op Bas Kooy Transport. Op deze situaties wordt een advies gegeven en wordt er weergegeven hoe dit advies kan worden bewaakt.

Resultaat

Het resultaat van het onderzoek was het instrument scenarioplanning. Binnen 20 weken is er een handboek opgestelt waardoor Bas Kooij in staat is om sneller beslissingen en/of maatregelen te nemen en de reactie snelheid te verhogen wanneer een bepaalde situatie zich voordoet.

Award

  Nominatie Kennisbruggen Innovatieprijs 2012

Opleiding(en)

  • Logistics Engineering

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Jeffrey van 't Kruis

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen