Menu Zoeken English

Rotterdam Onbeperkt

Lectoraat Creating 010

Rotterdam Onbeperkt biedt inzicht in uitgaansgelegenheden die geschikt zouden zijn voor mensen met een lichamelijk beperking.

Vraagstelling

De opdracht werd ons voorgelegd als het maken van een applicatie voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze applicatie zou het doel moeten vervullen om het verplaatsen in de stad Rotterdam makkelijker te maken. Vrijheid en creativiteit stonden hierbij voorop. Het enige dat van ons verwacht werd, was het gebruik maken van de gegevens uit de Rotterdam Open Data Store. Deze gegevens over uitgaansgelegenheden en invalidenparkeerplaatsen in Rotterdam gaf ons de basis voor de applicatie en bood ons de mogelijkheid om hierop verder te bouwen en een applicatie aan te bieden die groeit.

Aanpak

Het project is ontwikkeld met SCRUM als aanpakmethode. SCRUM is een 'agile' ontwikkelmethode die ons iets meer dan een jaar geleden geleerd is en ons nog steeds goed bevalt. De applicatie zelf is opgebouwd uit de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van HTML, Javascript en CSS. Het was dan ook onze wens om op dit gebied kennis op te doen, naast het opleveren van een website die voldoet aan de eisen van haar tijd. Het community gedeelde dat deze applicatie groeiende houd kwam al vrij snel aan bod in de levensloop van het project en is dan ook een centrale feature geworden van de applicatie.

Resultaat

Rotterdam Onbeperkt is een plek geworden voor mensen met een lichamelijke beperking om informatie op te doen over de toegankelijkheid van uitgaansgelegenheden in Rotterdam. Het systeem bevat een community-aspect waardoor de applicatie in stand wordt gehouden door haar gebruikers en informatie betrouwbaar en up-to-date blijft. Op de achtergrond is de applicatie opgebouwd uit technologie├źn van deze tijd waardoor de applicatie nog vele jaren mee zal kunnen gaan. Deze en vele andere aspecten hebben ons als studenten doen groeien tijdens dit project en hebben ons uiteindelijk overwinning gebracht.

Opleiding(en)

  • Informatica

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Stefan Bayarri

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen