Menu Zoeken English

Respecthuis

Respecthuis

Het Respecthuis gaat over waardevolle ontmoetingen creëren tussen zoveel mogelijk verschillende mensen, met als doel uitwisselingen rondom ‘respect’.

Vraagstelling

In opdracht van het Respecthuis hebben studenten van het eerstejaarsproject PMG vmbo-leerlingen begeleid om samen in de wijk meningen, gedachten en gevoelens ten aanzien van respect zichtbaar te maken. De studenten moesten de opdracht zelf vertalen in een aanpak en vervolgens uitvoeren.

Aanpak

De studenten hebben de projectopdracht vertaald in een aanpak waarbij ze eerst bij henzelf en de jongeren gedachten over respect moesten inventariseren. Samen met de jongeren zijn vragenlijsten opgesteld en hebben de studenten hen begeleid in het zoeken naar bewoners die totaal anders zijn dan hen. De studenten wilden zo jongeren op een bijzondere manier kennis te laten maken met mensen die anders zijn. Vervolgens hebben de studenten de verhalen, foto’s en gedachten verzameld en gebundeld.

Resultaat

Tijdens de slotbijeenkomst hebben de studenten samen met de vmbo-leerlingen een expositie en een boek met foto's en gedachten over respect gepresenteerd. Een volgende school zal het stokje overnemen en zorgen dat leerlingen opnieuw op zoek gaan naar mensen en culturen die ze niet echt kennen. Door dit steeds te herhalen ontstaat er een ketting van respect waardoor leerlingen die een stap in het onbekende hebben gezet dan hopelijk meer respect krijgen voor mensen en culturen die ze niet kennen.

Opleiding(en)

  • Pedagogiek

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Jet Houwers

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen