Menu Zoeken English

Randvoorwaarden Transportcoördinator

Heddes Bouw en Ontwikkeling

In dit rapport is onderzoek gedaan naar de randvoorwaarden voor het implementeren van een transportcoördinator.

Vraagstelling

Aan welke voorwaarden moet voldaan worden zodat Heddes Bouw en Ontwikkeling de transportcoördinator, voor het creëren van efficiënter transport, succesvol kan integreren binnen het bedrijf?

Aanpak

Voor dit rapport is er gebruik gemaakt van een logistiek concept om de oude en nieuwe situatie te beschrijven. In de oude situatie zijn de huidige processen in kaart gebracht, die van belang zijn om te weten voor het gebruik van transportcoördinator (tc). In de nieuwe situatie is de invloed van een tc beschreven. In het logistiek concept vinden veranderingen in de grondvorm, besturing, informatiesysteem en personele organisatie plaats door gebruik te maken van een tc. Verder zijn er randvoorwaarden, kosten en baten opgesteld.

Resultaat

Het initiatief om gebruik te maken van een tc geeft mogelijkheden tot besparingen. Als er voldaan is aan de opgestelde randvoorwaarden, kunnen de transportkosten en lege kilometers verlaagd worden door een efficiëntere transportplanning en hogere beladinggraden. Een goede samenwerking tussen de leveranciers, onderaannemers en HBO is van belang voor het slagen van een tc. Alle partijen zullen gegevens voor elkaar inzichtelijk moeten maken, echter voordat een tc in dienst genomen kan worden, zullen er nog een aantal zaken onderzocht moeten worden om het potentieel van een tc te maximaliseren.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

S.J. van der Voorn

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen