Menu Zoeken English

Project ReDesign: driving Fridge

Hogeschool Rotterdam

Eerstejaars studenten elektrotechniek krijgen de opdracht een keuken of horeca product te herontwerpen. Deze groep koos voor een rijdende koelkast.

Vraagstelling

Voor het eerstejaars project ReDesign moeten studenten een product dat in keuken of horeca voorkomt herontwerpen. Het onderwerp sluit goed aan bij de studenten en geïnspireerd door de 'Walk in Fridge' van Heineken ontwerpen zij een rijdende koelkast om hun biertje koud te laten brengen.

Aanpak

Het totale project werkt op een modelbouwaccu. Deze accu is oplaadbaar via een acculader in het voertuig. Door middel van een eurostekker is het mogelijk de acculader aan te sluiten. De koeling wordt geregeld door een NTC weerstand, Deze meet de temperatuur in het koelgedeelte. Zo weet de koelkast eigenlijk zelf of hij moet koelen of niet. De besturing gebeurd d.m.v. een Arduino. Dit is het brein. Deze chip ontvangt de opdrachten van de controller. In de controller zit een 2e Arduino. Zodra er op de controller met de joysticks wordt gestuurd verzend deze een signaal naar de andere Arduino.

Resultaat

Hierdoor komt het hele project, de koelkast, in beweging. Eindresultaat is dat het mogelijk is om een biertje gekoeld te laten bezorgen aan tafel, door de driving fridge. Een nuttige oplossing volgens de studenten.

Opleiding(en)

  • Elektrotechniek

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Ilia Chibanov, Menno Dubbeldam, Fawad Jafari, Luiginho Marchena, Leon Stam

Begeleider(s)

Elles van den Bergh

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen