Menu English

Adviesrapport waterketen vliegbasis Woensdrecht

Rijksvastgoedbedrijf en Ministerie van Defensie

Het doel van het project was om de waterketen van de vliegbasis Woensdrecht klimaatadaptief te maken in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

Vraagstelling

Ontwerp een (bijna) sluitende waterketen die zo veel mogelijk zelfvoorzienend is, robuust, in de zin dat bij storingen altijd water aangeleverd kan worden en het afvalwater altijd ergens geloosd kan worden. Hierbij is de drinkwateraanvoer gedimensioneerd, de riolering op hoofdlijnen (berging, evt. pompcapaciteiten). Daarnaast geven we advies over de gevolgen van het ontwerp voor het huidige systeem en dat van het aangesloten systeem en aanbevelingen voor een vervolgstudie.

Aanpak

Per les werden er onderwerpen besproken die relevant waren om aandacht aan te besteden wanneer een waterketen onderzocht wordt. Na elke les zijn wij aan de slag gegaan met dat onderwerp. Nadat er duidelijk was wat er gedaan moest worden werden de verschillende taken verdeeld en uitgevoerd. Na dat iemand zijn of haar taak af had werd dit door de andere gecontroleerd en om feedback gevraagd bij de docent. Na dat alles af was hebben we het werk samengevoegd tot een eindproduct wat voor deze module een adviesrapport moest zijn.

Resultaat

Het resultaat was een advies wat in een adviesrapport werd gegeven en in een presentatie gepresenteerd werd aan de opdrachtgever. Wij hebben dus een advies gegeven om onder andere een gesloten cyclus te maken bij de afdeling proceswater. Dit proceswater moet dus gezuiverd worden om het te kunnen hergebruiken. Dit viel goed in de smaak bij de opdrachtgever (Marijn van Zeijl). Ze zijn bezig om de vliegbasis klimaatadaptief te maken, dus ze zullen onze bevindingen zeker meenemen in de denkprocessen. Het was een groot succes en interressant om hier aan te werken.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

J.C. Brouwer, Jelijn Franse, Sam Reints

Begeleider(s)

L.J.C. van Eck

[Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen