Menu Zoeken English

Pink Society Night

Popcentrale Dordrecht

Ontwikkeling van een evenement met entertainment, kwaliteit en educatie, gericht op de homoseksuele gemeenschap.

Vraagstelling

Met de groeiende intolerantie jegens homoseksuelen in Nederland heeft de Popcentrale Dordrecht besloten haar deuren te openen en deze doelgroep te ondersteunen. Student Elmer is gevraagd om in samenwerking met verschillende instellingen en organisaties, die zich hoofdzakelijk inzetten voor en met de homogemeenschap, een avond te organiseren gericht op deze doelgroep.

Aanpak

Elmer heeft met o.a. de Gemeente Dordrecht een concept ontwikkeld voor de avond waarbij de doelgroep zowel bereikt als betrokken wordt; een combinatie van entertainment, kwaliteit en educatie. Elmer heeft zich binnen het project gericht op marketing & PR, programmering, ondersteuning, educatie, budgettering en sponsoring.

Resultaat

Het resultaat is een evenement met optredens van homo- en heteroseksuele artiesten (zowel muzikanten als vormgevers) om aan te tonen zij niet veel verschillen van elkaar. Op de avond is ook een expositie over de historie van homoseksuelen in Nederland, waarmee de Popcentrale wil aantonen hoe deze gemeenschap zich heeft ontwikkeld en wat het mogelijke toekomstbeeld voor hen is.

Opleiding(en)

  • Culture en Maatschappelijke Vorming

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

E. Bosshard 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen