Menu English

Optimaliseren van een openbaar park

Gemeente Capelle aan den IJssel

Onderzoek voor de gemeente Capelle aan den IJssel waarom het openbaar park niet als park wordt gezien

Vraagstelling

Hoe kan het Amandelpark toegevoegde waarde creëren voor de gebruikers en omgeving en aansluiting vinden bij de vernieuwde gebiedsvisie van de gemeente Capelle aan den IJssel? De toegevoegde waarde bevat alle aspecten die kunnen bijdragen aan het verbeteren van het Amandelpark.

Aanpak

Er is eerst onderzoek gedaan naar de juiste parameter voor het dashboard om het uiteindelijke experiment uit te kunnen voeren. Dit dashboard is een visueel instrument die informatie verschaft aan een facilitair manager. Daarna hebben we het experiment opgezet. Om de veranderingen aan de hand van het experiment te kunnen meten zijn de volgende parameters gebruikt: veiligheid (hoeveelheid verlichting), voorzieningen (toegankelijk) en veiligheidsgevoel (mening van bewoners). Het experiment is het maken van een nieuwe beleving van de doorgangsroute.

Resultaat

Het experiment geeft ons een beeld van de huidige situatie van het park en de eisen van de eindgebruikers. We hebben het volgende aan de opdrachtgever geadviseerd: op korte termijn een scheiding tussen fiets- en voetgangerswegen realiseren d.m.v. grondverf, tijdelijk verlichting in het park plaatsen in de vorm van sfeerverlichting, het plaatsen van een overkapping, een prullenbak plaatsen aan het eind van elk pad en de controle in het park aanscherpen.

Opleiding(en)

  • Facility Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

B. Bolsius, Stefan Brons, Tim de Jongh, Naomi Klomp, Robin Stöcker

Begeleider(s)

Y.K. Chin A Foeng