Menu English

Onderzoek naar verhogen beladingsgraad in de bouw

EVO

Onderzoek naar de mogelijkheden voor het verhogen van de beladingsgraad van bouwgerelateerde vrachtwagens.

Vraagstelling

Binnen een periode van vijf maanden verbetervoorstellen formuleren die ertoe leiden dat de beladingsgraad van de voertuigen verhoogd kan worden. Met name is er gericht op het standaardiseren van verpakkingseenheden voor de bouw. Hierbij worden ook aanbevelingen gedaan als verbetering van de samenwerking en communicatie tussen de diverse partijen.

Aanpak

Allereerst moest de huidige situatie beschreven worden. Hiervoor heb ik met verschillende bedrijven in de bouwwereld een interview gehouden. Nadat de huidige situatie beschreven was, kwam ik tot de conclusie dat het standaardiseren van verpakkingseenheden niet mogelijk was. Hierdoor ben ik me gaan focussen op de samenwerking en communicatie in de bouw. Om tot een optimale samenwerking en communicatie te komen heb ik veel literatuurstudie gedaan om er achter te komen wat de mogelijkheden zijn om een betere samenwerking te creëren en op die manier een hogere beladingsgraad te krijgen.

Resultaat

De belading van de transporteurs zullen met 10% stijgen terwijl de kosten met 10% zullen dalen. Ook zullen de transporteurs een betere relatie krijgen met de bouwbedrijven door goede afspraken te maken over de retourlogistiek en de aanlevering op de bouwplaats. De opbrengsten die een bouwbedrijf heeft met het invoeren van het systeem zijn in percentages uitgedrukt. Er kan 10% bespaard worden op de bouwkosten, 7% op de bouwtijd en er zijn 40% minder financieel onvoorziene wijzigingen.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

Yusuf Aboutalaal

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen