Menu English

Nieuwe huisstijl Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Deeltijd studenten Visuele Communicatie ontwikkelen een nieuwe huisstijl / identiteit voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Vraagstelling

Het Natuurhistorisch Museum (NMR) is een dynamisch en eigentijds museum, met veel aandacht voor de vrolijke kanten van de natuur en de wetenschap. Met de ‘content’ van het museum zat het wel goed, maar de 'verpakking' kon beter: de huisstijl kortom. Aan deeltijd studenten Visuele Communicatie is gevraagd een betere, herkenbare stijl voor het museum te ontwikkelen.

Aanpak

Studenten deden voorstellen voor de vertaling van de identiteit in elementen als logo, typografie, kleurgebruik, vormentaal, beeldgebruik en stramien, maar ook de toepassing van deze elementen in diverse uitingen (van tentoonstellingen, folders, speurtochten, het magazine van het NHM tot de website en ‘landmark’ op het gebouw).

Resultaat

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft op 11 september 2011 een nieuwe huisstijl met bijbehorend logo gekregen. Mark Prinsen leverde uiteindelijk het winnende concept. Het nieuwe logo wortelt in het bestaande karakter van het museum: gepassioneerd en met een dikke relativerende knipoog. Het is een logo dat recht doet aan de prikkelende, wetenschappelijke benadering van het museum. Een logo dat durft op te vallen door zijn eenvoud.

Opleiding(en)

  • Autonome Beeldende Kunst

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Monique van der Salm

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen