Menu English

Minor+ (Big) Data Engineering - Sustainability

In de minor+ (Big) Data Engineering leren studenten naast de theorie ook veel in projecten voor echte opdrachtgevers. Een van die projecten is 'maak een data oplossing voor het Sustainability Lab.'

Vraagstelling

Zorg voor een oplossing waarin de opgehaalde data vanuit de zonnepanelen, waterpompen, electrolyzers en filters en andere apparaten en sensoren gemeten en gevisualiseerd kunnen worden, zodanig dat deze data kan worden gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van duurzame oplossingen.

Aanpak

Door gebruik te maken van de SCRUM methode wordt in sprints gewerkt aan de oplossing. In deze methode is het evalueren van het resultaat en het leren hiervan een vast onderdeel. Per sprint wordt vastgesteld wat de doelen van de sprint zijn. Dit past ook goed bij de opzet van de minor omdat er elke week meer theorie en workshops met experts uit het dataveld worden aangeboden. In de sprints wordt veldonderzoek gedaan, experimenten uitgevoerd en gebouwd aan een zogenaamd 'proof of concept'.

Resultaat

Het team heeft van een aantal apparaten in het lab al ontdekt hoe de data hiervan in elkaar zit. Ook is er een start gemaakt met een uitbreidbare datastructuur. Verder is er een eerste versie van een visualisatie gerealiseerd. Dit legt een goede basis om verder te bouwen aan deze datastructuur met nieuwe teams uit de minor+. Zo bouwen we samen met het sustainability lab aan een duurzame toekomst.

Wil je graag meer weten over deze minor? Bekijk dan ook onze informatiepagina.

Minor (Big) Data Engineering

Opleiding(en)

  • Informatica en Technische Informatica

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Birkan Dumaz
Bram van der Beek
Irene Beer

Begeleiders

Johan Antonissen
Tanja Ubert
George Pluijmakers

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen