Menu Zoeken English

Meet/Analyse instrument Rapid Recovery programma

Biomet

Gezondheidszorgtechnologie stagiaire Denise van Ewijk ontwikkelde een meet- en analyseinstrument voor het Rapid Recovery programma.

Vraagstelling

De afdeling Health Care Initiatives(HCI) van Biomet Nederland implementeert zorgprogramma's in verschillende ziekenhuizen om de kwaliteit van hun geleverde orthopedische zorg te verhogen. Het zorgprogramma dat in dit rapport centraal staat is het Rapid Recovery programma. Momenteel is er geen standaard meet- en analyse instrument binnen HCI waarmee resultaten van het Rapid Recovery programma kunnen worden gemeten en geanalyseerd. Het doel van het onderzoek is een meet- en analyse instrument te ontwikkelen voor het Rapid Recovery systeem.

Aanpak

Middels een deskresearch is eerder vooronderzoek vanuit Biomet gebruikt om een onderzoek aanpak opgesteld. Dit heeft verder geleidt tot gesprekken met medewerkers van Biomet en 5 diepte interviews met verschillende gebruikers van het Rapid Recovery programma. Dit heeft geleidt tot de ontwikkeling van het datacollectie-instrument.

Resultaat

Uit het onderzoek bleek dat er geen alternatief was als meet- en analyse instrument, wel is er een instrument gevonden dat kan dienen als voorbeeld. Dit instrument is de UK data managementtool en is ontwikkeld door de afdeling HCI van Biomet UK. Dit instrument is gedurende deze stage doorontwikkeld tot een instrument dat voldoet aan bijna alle eisen van de klant en aan de eisen van de afdeling HCI. Het heeft de naam 'Het Rapid Recovery - Managementdashboard' gekregen.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

Denise van Ewijk

Begeleider(s)

Raoul Nielen

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen