Menu English

'Meesterproef' bouwkunde

Dhr. Krabbedam

Ontwikkelen, ontwerpen en technisch uitwerken van een woonbedrijfsgebouw, rekening houdend met verschillende randvoorwaarden.

Vraagstelling

De bedoeling van dit project is het ontwikkelen, ontwerpen en volledig technisch uitwerken van een woonbedrijfsgebouw. Dit gebeurd op basis van de vraag van een fictieve opdrachtgever. Hierbij moet rekening worden gehouden met verschillende randvoorwaarden. Er zijn beperkingen opgelegd op het gebied van gebruikersgroep, functie en afmetingen van het gebouw.

Aanpak

Wij hebben tijdens de uitwerking van dit project gebruik gemaakt van een Bouw Informatie Model. Dit is een virtueel uitgewerkt model van het gebouw. Dit model kan worden gebruikt als informatiedatabase en communicatiemiddel. Een voordeel van het werken met dit model is dat alle tekeningen uit dit model kunnen worden gegenereerd. De uitwerking van dit project hebben we zoveel mogelijk gebaseerd op het bedrijfsleven. Dit heeft geleidt tot een professioneel resultaat en een nog leerzamer proces.

Resultaat

Het tussenresultaat bestaat uit een voorlopig ontwerp van het gebouw. Dit ontwerp is een visuele weergave met daarbij de onderbouwing van de gemaakte keuzes. De visuele weergave bestaat uit schetsen, technische tekeningen en 3D plaatjes. Het eindresultaat bestaat voornamelijk uit volledig uitgewerkte technische tekeningen met daarbij ondersteunde rapportages en berekeningen. Er is hiervoor onderzoek gedaan op het gebied van regelgeving, constructie en installaties. Ook is er rekening gehouden met de realisatie van het gebouw. Hierbij te denken aan een bouwplanning en bouwplaatsinrichting.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Wouter Brok, Maurits Knibbe, Martin Snel, Jeffrey van Tol

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen