Menu Zoeken English

Maak Coolhaven cool

Hogeschool Rotterdam

Onderzoek op welke manier de buitenomgeving van de HR-locaties Rochussenstraat en Academieplein aantrekkelijker gemaakt kan worden voor studenten.

Vraagstelling

‘Op welke manier kan het gebied Coolhaven aantrekkelijker gemaakt worden voor studenten, rekening houdend met de stakeholders?' De begrippen uit de onderzoeksvraag zijn geoperationaliseerd en hieruit zijn deelvragen opgesteld.

Aanpak

Eerst is er deskresearch uitgevoerd. Hierbij wordt er naar verschillende bronnen in de literatuur gezocht over het onderwerp. Vervolgens is er een enquête opgesteld en via verschillende kanalen uitgezet bij studenten van verschillende locaties van Hogeschool Rotterdam (HR). Daarnaast is er een rondetafelsessie gehouden met de stakeholders van het project. Hierna zijn de resultaten op een kwalitatieve manier geanalyseerd.

Resultaat

Coolhaven Connect: De binnenplaats tussen de locaties Rochussenstraat en Academieplein waar overdag studenten kunnen ontspannen en studeren in een groene en rustige omgeving. Daarnaast is de binnenplaats ook bedoeld om bijvoorbeeld presentaties en borrels te geven. De naam Coolhaven Connect is voortgekomen uit het doel om de locaties met elkaar te betrekken en hier synergie in te vinden. Aan de hand van een visueel ontwerp in 3D heeft de projectgroep de opdrachtgever kunnen laten zien hoe Coolhaven Connect eruit komt te zien.

Opleiding(en)

  • Facility Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

C.W. Breugem, Ricardo Diepstraten, Cas Pluymakers, Wiggert Pols, Alain Stoutjesdijk

Begeleider(s)

Y.K. Chin A Foeng

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen