Menu Zoeken English

Lean and Green Award

Goes Transport

Binnen 5 jaar minimaal 20% CO2 uitstoot verminderen over de gehele breedte van het bedrijf. De doelstelling van het plan geschreven door een student.

Vraagstelling

Goes Transport wil tot een van de koplopers in de duurzaamheid behoren en heeft daarom meegedaan met de Lean and Green Award. Het doel van dit project is om de bewustwording van de CO2 uitstoot binnen het bedrijf meer te laten leven en uiteindelijk na 5 jaar een reductie van minimaal 20% weten te realiseren over de gehele bedrijfsbreedte.

Aanpak

In dit plan staat beschreven wat Goes precies wil gaan doen om de besparing te realiseren. Onder andere zijn opgenomen in het plan welk draagvlak het plan zal hebben met de onderneming, wat de besparingsdoelstelling is en welke besparingsmaatregelen er gebruikt gaan worden om deze doelstelling te behalen. Door gestructureerd het plan van aanpak op te stellen bleef het project overzichtelijk en kon het binnen korte tijd opgesteld worden.

Resultaat

Door te werken aan de hand van het van tevoren beschikbaar gestelde assessment formulier, heeft het plan van Goes Transport 49 van de 50 punten kunnen behalen waarop door TNO werd getoetst. Aan de hand van dit plan van aanpak gaat Goes in de toekomst het bedrijf kennis laten maken met duurzaamheid. Het is de bedoeling dat iedereen zich realiseert dat we te maken hebben met een omgeving waar we zuinig op moeten zijn. http://www.duurzamelogistiek.nl/nl-NL/lean-and-green/koplopers/173/goes-holding-b-v.html

Opleiding(en)

  • Bouwkunde
  • Logistics Engineering

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

Jeroen van den Hoogen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen