Menu English

Klimaat bestendig ontwerp De Boompjes

Hogeschool Rotterdam

Studenten ontwerpen een nieuw, multifunctioneel en klimaatbestendig ‘De Boompjes’.

Vraagstelling

Kom tot het beste, nieuwe ontwerp voor De Boompjes in Rotterdam waarbij multifunctioneel inrichten een sleutelrol speelt met daarin veel groen, ruimte voor recreatie en behoud van haar functie als belangrijke verkeersader door middel van het ondertunnelen van verkeer.

Aanpak

Om een goed idee om te zetten in een ontwerp moet er eerst veel vooronderzoek gedaan worden. Alle betrokken stakeholders worden in kaart gebracht. Vervolgens moeten de eisen en wensen van deze stakeholders overzichtelijk gemaakt worden. Nadat de eisen en wensen in kaart zijn gebracht, worden verschillende sfeer impressies van het plangebied gemaakt. vervolgens wordt, in overleg met docenten, het beste ontwerp uitgekozen en verder ontwikkeld.

Resultaat

Het resultaat is een maquette en dit filmpje. Helaas kunnen jullie de maquette niet zien, maar dit filmpje geeft een goede impressie van ons ontwerp. Doordat de weg getunneld is, ontstaat er veel meer ruimte om het plangebied groen in te richten. Tevens voldoet dit ontwerp aan de verwachte waterspiegel stijging van de Maas als gevolg van klimaatverandering. Dit ontwerp is in Google Sketchup getekend.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

R.A. Moons

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen