Menu English

Hoe kan social media worden ingezet om online recruitment te verbeteren?

VONQ Vacatures Online

Het internet transformeert door sociale technologieën die op het fundament van Web 2.0 ontstaan zijn. Online recruitment kan daarmee innoveren. Aan mij de opdracht om te bepalen wat er met social media kan worden gedaan en hoe dat moet worden gedaan.

Vraagstelling

Het internet transformeert door sociale technologie├źn die op het fundament van Web 2.0 ontstaan zijn. Online recruitment kan daarmee innoveren. Aan mij de opdracht om te bepalen wat er met social media kan worden gedaan en hoe dat moet worden gedaan.

Aanpak

De literatuurstudie vormt een model op basis waarvan een afgewogen keuze tussen sociale technologie├źn in de vorm van een roadmap kan worden opgeleverd. Hiervoor wordt een veldonderzoek gebruikt onder medewerkers, klanten en kandidaten.

Resultaat

Uit het onderzoek komt naar voren dat kandidaten, klanten en het bedrijf op de eerste plaats behoefte hebben aan integratie van LinkedIn in de sollicitatieprocedure. Daarnaast is een behoefte aan het verzamelen van sociale profielen waargenomen.

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Pim Schaaf

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen