Menu English

Herontwerp in composieten: neusstuk

Damen

In de 4e periode van het derde leerjaar hebben wij meegedaan aan een wedstrijd waarin wij een neusstuk moesten herontwerpen voor de Fast Ferry van Damen.

Aanpak

Wij, Rik Verweij, Albert-Jan de Heer en Niels Hoogendoorn, hebben onderzoek gedaan naar 3D printen en vezel versterkte kunststoffen die kunnen worden toegepast op ons herontwerp van het neusstuk.

Resultaat

De functie van het neusstuk van de Fast Ferry is esthetisch. Gecombineerd met andere eisen die Damen heeft opgesteld zijn wij onderzoek gaan doen. Dit met als resultaat een veel duurzamer materiaal en productiemethode. Daarnaast kunnen er mogelijk meerdere bootonderdelen geproduceerd worden door deze productiemethode.

Met veel dank aan CEAD die de tijd heeft genomen om ons veel te vertellen over de mogelijkheden van 3D printen en materiaaleigenschappen van filament (print materiaal). Hierdoor hebben wij het winnende concept kunnen ontwikkelen dat voldeed aan de eisen.

De wedstrijd was onderdeel van het vak Materiaalkunde. Door een opdracht uit te voeren uit de praktijk kon de kennis uit het vak toegepast worden. Door deze opdracht hebben we veel ervaring opgedaan in het vergaren van toepasbare informatie en samenwerken met een bedrijf.

Wij zijn erg tevreden over ons ontwerp en willen graag Damen bedanken voor de gastles en het mogelijk maken van dit project.

 

Opleiding(en)

  • Werktuigbouwkunde

Type

Project

 

Aan dit project werkten mee

  • Rik Verweij
  • Niels Hoogendoorn
  • Albert-Jan de Heer

Begeleider(s)

  • Judith Visser
  • Leo Hulspas

Opdrachtgevers

De Fast Ferry van Damen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen