Menu
  English

  Hall

  Hogeschool Rotterdam

  HALL is een flexibele webapplicatie waarmee data kan worden bijgehouden en analyses kunnen worden uitgevoerd op social media en weerdata van het KNMI.

  Vraagstelling

  Realiseer aan de hand van de beschrijving een gebruiksvriendelijk systeem waarmee analyses uitgevoerd kunnen worden op zowel sociale media data en andere open data. Het systeem moet niet alleen nu, maar ook in de toekomst inzetbaar zijn.

  Aanpak

  We hebben eerst nagedacht over hoe we de oplossing wilden bouwen. We kozen ervoor om een webapplicatie te bouwen, hier hadden we namelijk al aardig wat ervaring mee. Nadat we hadden bepaald welke data we zouden analyseren maakten we ontwerpen voor de database en begon het programmeren.

  Resultaat

  Het resultaat is een compleet platform voor het uitvoeren van verschillende analyses. Gebruikers kunnen gebouwen/attracties toevoegen, waarvoor vervolgens relevante data wordt opgehaald van Twitter en het KNMI. Alle tweets waar de naam van de attractie in voorkomen worden weergegeven en de gebruiker kan er direct op reageren. Ook worden verschillende grafiekjes getekend van de data, zoals de verhouding tussen het aantal tweets en het aantal minuten zon. Ook zijn er functies beschikbaar voor het afdrukken van de grafieken. Al met al een zeer flexibel systeem voor attracties!

  Opleiding(en)

  • Informatica

  Type

  Project

  Aan dit project werkten mee

  P. Harten