Menu English

Excursie Ghana Lerarenopleiding Aardrijkskunde

Vakgroep Aardrijkskunde

Als toekomstig geograaf kun je niet alle verschijnselen vanuit je studeerkamer bestuderen, zien in natuur is ook goed. Dus op excursie naar Ghana!

Vraagstelling

Tijdens de excursie voeren de studenten diverse opdrachten uit. Het doel van de excursie is dan ook dat de studenten de samenhang gaan zien tussen de verschillende geografische invalshoeken én dat de studenten de theorie gaan herkennen in de omgeving en het landschap van Ghana.

Aanpak

Deze excursie wordt door studenten en docenten samen georganiseerd. De docenten zorgen voor de kwaliteit van de excursie. De studenten houden zich bezig met de organisatie en het programma van de excursie. Zij maken o.a. de reader met daarin literatuur en veldwerkopdrachten.

Resultaat

De excursie heeft de studenten een geweldige leerervaring geboden. Zij leren een excursie opzetten en uit te voeren. Daarnaast zien zij bijna alle leerstof van de afgelopen 3 jaar terugkomen in de praktijk. Het opdoen van deze ervaring heeft een grote toegevoegde waarde voor de studenten. Want als Aardrijkskunde-docent kun je de leerstof beter overbrengen als je het zelf hebt ervaren.

Opleiding(en)

  • Lerarenopleiding Voortgezet Onderwijs & BVE

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Bryan Lakerveld

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen