Menu English

Evaluatie gebruikerservaring Tovertafel Special

Active Cues

Het in kaart brengen van de gebruikerservaring met de Tovertafel Special vanuit het oogpunt van de medewerkers.

Vraagstelling

Naast de al bestaande Tovertafel Original voor mensen met dementie is in april de Tovertafel Special voor mensen met een verstandelijke beperking gelanceerd. Gedurende het onderzoek is de gebruikerservaring met de Tovertafel Special in kaart gebracht om uiteindelijk een aantal aanbevelingen te kunnen geven om de functionaliteit van de Tovertafel Special te verbeteren voor zowel cliënten als medewerkers

Aanpak

Om de gebruikerservaring in kaart te brengen zijn twee locaties beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van observaties tijdens het gebruik van de Tovertafel Special. Tijdens de observaties is bijgehouden op welke manier met de Tovertafel Special wordt omgegaan en is het functioneren van de Tovertafel Special is in kaart gebracht. Als aanvullingen op de observaties zijn kwalitatieve interviews afgenomen met medewerkers die ervaring hebben met de Tovertafel Special.

Resultaat

Het resultaat van het onderzoek zijn een aantal aanbevelingen met betrekking tot de Tovertafel Special. Zo zijn er een aantal verbeterpunten beschreven met betrekking tot de spellen, de reacties van de Tovertafel en de afstemming op cliënten. Daarnaast zijn twee aanvullingen beschreven voor de Tovertafel Special die naar voren zijn gekomen tijdens het onderzoek.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Lianne van Rijn

Begeleider(s)

Y. Verhoef

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen