Menu English

EMVI, Economisch Meest Voordelige Inschrijving

Dura Vermeer

Wat heeft EMVI voor invloed op een project, gezien de aanneemsom en de uitvoeringsmethodiek van het betreffende project.

Vraagstelling

Wat zou de invloed op de uitvoeringsmethodiek met de bijbehorende aanneemsom zijn geweest wanneer de opdrachtgever van het project "Grootschalig onderhoud van de N218c (provinciale weg)" had besloten om de aannemer niet alleen op de laagste prijs te beoordelen maar ook op andere aspecten (EMVI).

Aanpak

Om tot het resultaat te komen van het project is er eerst onderzocht wat EMVI precies inhoud. Ook is er onderzocht wat de belangrijkste criteria zijn waarmee de economische meest voordelige inschrijving (EMVI) gegund kan worden. Daarna is dit uitgewerkt op het referentieproject "Grootschalig onderhoud van de N218c" waaruit een vergelijking kon worden gemaakt tussen het gunnen zonder en met EMVI.

Resultaat

Het gunnen met EMVI bij een project hoeft niet altijd invloed te hebben op de uitvoeringsmethodiek, dit hangt geheel af van de criteria waarmee er gegund is. De aanneemsom zal echter wel veranderen. Dit komt omdat er ook met andere criteria gegund is dan alleen het criterium laagste prijs. De oplossingen voor deze criteria dienen meegenomen te worden in de calculatie van het project, waardoor de prijs anders zal zijn dan wanneer deze oplossingen niet meegenomen worden.

Opleiding(en)

  • Civiele Techniek

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

S.C. Schouten

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen