Menu English

Emerging Media: De MorseMessenger

Historisch Museum Rotterdam

Het Historisch Museum Rotterdam heeft een tentoonstelling genaamd "Opa's iPod". Hier laten zij de evolutie van communicatiemiddelen door de jaren heen zien. Het bedenken van een interactief museum stuk, waar jonge kinderen op spelenderwijs de geschiedenis.

Vraagstelling

Het Historisch Museum Rotterdam heeft een tentoonstelling genaamd "Opa's iPod". Hier laten zij de evolutie van communicatiemiddelen door de jaren heen zien. Het bedenken van een interactief museum stuk, waar jonge kinderen op spelenderwijs de geschiedenis/ evolutie van communicatiemiddelen kan leren kennen.

Aanpak

Dit project was verspreid over twee perioden. Een half jaar hebben wij voornamelijk concepten bedacht en vervolgens deze met de opdrachtgever/consultants overlegt. Na veel overleg zijn we uiteindelijk tot een volledig uitgewerkt concept gekomen.

Resultaat

Wij hebben een morse code apparaat in de vorm van MSN Messenger gegoten zodat kinderen iets onbekend met iets bekends kunnen ontdekken. We laten hiermee zien dat vroeger het niet zo gemakkelijk was om met elkaar te communiceren van grote afstand.

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Andre van Iterson, Joyce Karreman, Jasper Kennis, Ben de Kovel

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen