Menu
  English

  Emerging Media: De MorseMessenger

  Historisch Museum Rotterdam

  Het Historisch Museum Rotterdam heeft een tentoonstelling genaamd "Opa's iPod". Hier laten zij de evolutie van communicatiemiddelen door de jaren heen zien. Het bedenken van een interactief museum stuk, waar jonge kinderen op spelenderwijs de geschiedenis.

  Vraagstelling

  Het Historisch Museum Rotterdam heeft een tentoonstelling genaamd "Opa's iPod". Hier laten zij de evolutie van communicatiemiddelen door de jaren heen zien. Het bedenken van een interactief museum stuk, waar jonge kinderen op spelenderwijs de geschiedenis/ evolutie van communicatiemiddelen kan leren kennen.

  Aanpak

  Dit project was verspreid over twee perioden. Een half jaar hebben wij voornamelijk concepten bedacht en vervolgens deze met de opdrachtgever/consultants overlegt. Na veel overleg zijn we uiteindelijk tot een volledig uitgewerkt concept gekomen.

  Resultaat

  Wij hebben een morse code apparaat in de vorm van MSN Messenger gegoten zodat kinderen iets onbekend met iets bekends kunnen ontdekken. We laten hiermee zien dat vroeger het niet zo gemakkelijk was om met elkaar te communiceren van grote afstand.

  Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

  Type

  Project

  Aan dit project werkten mee

  Andre van Iterson, Joyce Karreman, Jasper Kennis, Ben de Kovel

  Downloads