Menu English

Eclipse watch

Hogeschool Rotterdam

Een concept voor een nieuw digitaal horloge die volledig aan te passen is aan de wensen van de gebruiker. Van kleur, tot materiaal, tot interface.

Vraagstelling

Tijdens het vak DesignThis in jaar 3 kregen wij de opdracht om een passie uit te kiezen en uit onze comfortzone te stappen om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Omdat ik normaal gesproken interactive design doe, koos ik ervoor om de kant van Product Design eens te verkennen, waarbij ik als passie horloges koos. De bedoeling was om hier vervolgens mee aan de slag te gaan en het ook daadwerkelijk te realiseren.

Aanpak

Vanaf het begin wist ik al dat het erg moeilijk zou zijn om dit horloge echt te gaan realiseren. Ik besloot daarom om veel te experimenteren met technieken zoals 3d printing, CAD tekeningen en frezen, om zo te onderzoeken hoe ik het daadwerkelijk uit zou kunnen werken. Na een flink aantal experimenten kwam ik toch de grens tegen: Als ik dit echt wilde produceren zoals ik het in gedachten had, zou ik flink in de buidel moeten tasten. Ik besloot daarom om mijn aandacht volledig te besteden aan het concept om het horloge heen en alles wat daarmee te maken had.

Resultaat

Het resultaat is uiteindelijk een compleet verslag geworden van al mijn designkeuzes en van hoe ik de service voor mij zie. Om dit te vertalen aan mijn publiek heb ik een motion graphic gecreëerd die alle hoofdfacetten van het horloge op een speelse en visuele manier uitlegt. Daarnaast heb ik op hoge kwaliteit het horloge in 3d nagebouwd, waarbij ik rekening hield met alle kleine design-details. Het doel was hierbij om de merkbeleving zo nauwkeurig te maken dat het product niet meer fictief leek, maar de realiteit. Het filmpje valt hier te bekijken: https://vimeo.com/70057038

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

Type

Project

Aan dit project werkten mee

E. de Jongh

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen